Σφίγγει ο κλοιός για τη Λιζ Τρας και τους Συντηρητικούς στη Βρετανία

Σφίγγει ο κλοιός για τη Λιζ Τρας και τους Συντηρητικούς στη Βρετανία

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Λιζ Τρας δίνει μάχη για να παραμείνει στην εξουσία, μετά την παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησής της και την αντιπαράθεση που ξέσπασε την Τετάρτη στο κοινοβούλιο μεταξύ βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος.

Μόλις έξι εβδομάδες μετά την διαδοχή του Τζόνσον, η Τρας έχει δει τη δημοτικότητά της να πραγματοποιεί «βουτιά» με την κοινή γνώμη να την απορρίπτει και βουλευτές από το ίδιο της το κόμμα να την αμφισβητούν. Έχει ήδη αναγκαστεί να εγκαταλείψει σχεδόν το σύνολο του οικονομικού της προγράμματος, καθώς προκλήθηκε χάος στις αγορές, έχει αποπέμψει τον υπουργό Οικονομικών της Κουάσι Κουάρτενγκ, ενώ «έχασε» και την υπουργό Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν.

Διαβάστε επίσης: Και επίσημα νέος υπουργός Εσωτερικών ο Γκραντ Σαπς

Η 42χρονη Μπρέιβερμαν εξήγησε ότι παραιτήθηκε επειδή χρησιμοποίησε τον προσωπικό της λογαριασμό μέιλ για να στείλει επίσημα έγγραφα.

Ωστόσο στην επιστολή παραίτησής της η πρώην υπουργός εξέφρασε «τη βαθιά της ανησυχία» για την προσήλωση της κυβέρνησης Τρας στην εφαρμογή των προεκλογικών της δεσμεύσεων, υπογραμμίζοντας ότι «αθέτησε βασικές υποσχέσεις», κυρίως σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό. Οι βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος διαπληκτίστηκαν ανοικτά στο κοινοβούλιο για το αν η ψηφοφορία επί νομοσχεδίου για το fracking αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τρας.

Βουλευτής των Εργατικών, ο Κρις Μπράιαντ, ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα εξηγώντας ότι έγινε μάρτυρας σκηνών «παρενόχλησης» βουλευτών των Συντηρητικών και αναγκαστικής ψήφου μεταξύ μελών του κυβερνώντος κόμματος. Ο υπουργός Ενέργειας Τζέικομπ Ρις- Μογκ απέρριψε τους ισχυρισμούς αυτούς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter