Σιγή ιχθύος από Μαξίμου στις καταγγελίες επιχειρηματία για εκβιασμό από «γαλάζιο» εκδότη

Σιγή ιχθύος από Μαξίμου στις καταγγελίες επιχειρηματία για εκβιασμό από «γαλάζιο» εκδότη

Τον δρόμο της σιωπής και της… επίκλησης της άγνοιας επέλεξε για μία ακόμα φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέναντι στις αποκαλύψεις του Documento, που αυτή τη φορά περιλαμβάνουν δύο περιπτώσεις εκλεκτών εκδοτών του Μεγάρου Μαξίμου, με την μία υπόθεση να αφορά καταγγελλόμενο εκβιασμό επιχειρηματία από γαλάζιο εκδότη που φέρεται να ζήτησε 100.000 ευρώ για να «ανασκευάσει» σε βάρος του δημοσιεύματα, και τη δεύτερη τον γνωστό και μη εξαιρετέο Αχιλλέα Νταβέλη, που την περίοδο της πανδημίας ευνοήθηκε με τις πλάτες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης: Εκβιασμό από εκδότη – πουλέν του Μαξίμου καταγγέλλει επιχειρηματίας

«Το Documento της Κυριακής αποκάλυψε δύο σοβαρά προβληματικές περιπτώσεις που αφορούν τον Τύπο, στενού ενδιαφέροντος του Μεγάρου Μαξίμου. Μία ενός καταγγελλόμενου εκβιασμού επιχειρηματία από εκδότη της επιρροής της κυβέρνησης, και μία ενός μιντιάρχη του στενού οικογενειακού κύκλου του πρωθυπουργού, που επιδοτήθηκε από την κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια αλλά το πρόγραμμά του παραμένει άφαντο. Θα αναλάβετε κάποια πρωτοβουλία γι’ αυτές τις περιπτώσεις;» ήταν το ερώτημα που έθεσε το documentonews.gr στον Παύλο Μαρινάκη, αναζητώντας τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης στις κυριακάτικες αποκαλύψεις για τα… έργα και τις ημέρες εκδοτών που εναγκαλίζονται στενά με το Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα αποκαλύπτει τον εκβιασμό από εκδότη-πουλέν του Μεγάρου Μαξίμου που καταγγέλλει επιχειρηματίας, που σε έγκλησή του αναφέρει πως ο γαλάζιος εκδότης του ζήτησε μέσω τρίτου προσώπου ποσό 100.000 ευρώ για να «ανασκευάσει» σε βάρος του δημοσιεύματα.

Η άλλη υπόθεση αφορά την μιντιακή φούσκα του Αχ. Νταβέλη -γνωστού από την εμπλοκή του στην κατασκευή μασκών με τις πλάτες της κυβέρνησης Μητσοτάκη- που σκάει με κρότο παρότι επιδοτήθηκε αδρά, με τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ κρατικό χρήμα. Μάλιστα, η περίπτωσή του αποτελεί μία πρώτης τάξεως κηλίδα της ευνοιοκρατίας του Μαξίμου, καθώς πρόκειται για κουμπάρο της Ντόρας Μπακογιάννη, του οποίου τις επιχειρήσεις διαφήμισε προσωπικά ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περίοδο της πανδημίας.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι απλώς ψιλά γράμματα για την κυβέρνηση που ευνοεί μονίμως τους «δικούς της», αλλά αντιμετωπίζονται από το Μαξίμου σαν να μην συνέβησαν ποτέ. Αυτό επιβεβαίωσε ο ίδιος ο εκπρόσωπος με τις δηλώσεις του, αφού ο Παύλος Μαρινάκης παρέστησε κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών τον… ανενημέρωτο για τις υποθέσεις.

«Δεν τις γνωρίζω τις περιπτώσεις αυτές, ούτε γνωρίζω εάν και εφόσον ισχύει αυτό το οποίο αναφέρεται στο δημοσίευμα. Εφόσον υπάρχει κάποια παράνομη συμπεριφορά, όχι μόνο για έναν εκδότη, για οποιονδήποτε πολίτη και εφόσον ισχύει αυτό το οποίο λέει το δημοσίευμα, επιλαμβάνεται η Δικαιοσύνη και αν αποδειχθεί κάτι θα έχουμε την προβλεπόμενη διαδικασία, και όλα όσα προβλέπονται τέλος πάντων συνολικά για μια τέτοια περίπτωση» ήταν η απάντηση του Π. Μαρινάκη, ο οποίος μαζί με το επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού θα πρέπει να σπεύσει να διαβάσει το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας, αφού και οι δύο υποθέσεις αγγίζουν τον στενό πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου.

«Οπότε δεν νομίζω ότι έχει κάποιο νόημα ούτε θα μπορούσα να κάνω κάποιου είδους σχόλιο για κάτι που δεν γνωρίζω. Οπότε δεν χρειάζεται, δεν έχω κάτι να πω περισσότερο. Δεν γνωρίζω κάτι» συμπλήρωσε, δίνοντας για μία ακόμα φορά μία απάντηση που προκαλεί ακόμα περισσότερα ερωτήματα, τα οποία όμως δεν μπορεί να αποφεύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για πάντα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter