Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Ραγδαίες εξελίξεις – Η ΑΠΔΠΧ ερευνά το υπουργείο Εσωτερικών – Ενδεχόμενο «ντου» και στη ΝΔ

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Ραγδαίες εξελίξεις – Η ΑΠΔΠΧ  ερευνά το υπουργείο Εσωτερικών – Ενδεχόμενο «ντου» και στη ΝΔ

Στο υπουργείο Εσωτερικών βρέθηκε την Τετάρτη κλιμάκιο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, 20 ημέρες σχεδόν μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου διαρροής προσωπικών δεδομένων, που οδήγησε στην απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και στην παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και του γραμματέα αποδήμων της ΝΔ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα του κλιμακίου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα διήρκησε πάνω από τέσσερις ώρες. Έρευνα έγινε στη γενική διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου, που έχει την ευθύνη και τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες για την ψήφο των αποδήμων, το μητρώο πολιτών, το ειδικό ληξιαρχείο, την αστική και δημοτική κατάσταση και τον κόμβο διαλειτουργικότητας.

«Στο μικροσκόπιο από την πρώτη στιγμή έχουν μπει όλα τα πιθανά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της διαρροής»

Σημειώνεται ότι η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως δεν βρισκόταν εντός των χώρων του υπουργείου, καθώς βρίσκεται σε περιοδεία στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» δεν αποκλείεται, εάν κριθεί αναγκαίο για τη σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης, η ίδια τακτική να ακολουθηθεί και για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μετά και από την παραίτηση του γραμματέα των αποδήμων του κόμματος, που αποτυπώνει –όπως χαρακτηριστικά έλεγαν δικαστικές πηγές– και τη διαδρομή της διαρροής των επίμαχων e-mails, οπότε σε μία τέτοια περίπτωση δεν αποκλείεται να αναζητηθούν απαντήσεις και προς αυτή την κατεύθυνση.

«Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και στο μικροσκόπιο από την πρώτη στιγμή έχουν μπει όλα τα πιθανά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της διαρροής e-mails από το υπουργείο Εσωτερικών, είτε ως φυσικοί είτε ως ηθικοί αυτουργοί» ανέφεραν δικαστικές πηγές στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» θέλοντας να καταδείξουν το εύρος και τη σοβαρότητα της υπόθεσης που, πέρα από τις όποιες ποινικές της διαστάσεις, έχει προκαλέσει έντονες πολιτικές αναταράξεις.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter