«Σωσίβιο» Γεωργιάδη στην Ασημακοπούλου μέσω… αλλαγής του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα (Video)

«Σωσίβιο» Γεωργιάδη στην Ασημακοπούλου μέσω… αλλαγής του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα (Video)

Φυγή προς τα μπρος επιχείρησε να κάνει ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης μετά το σκάνδαλο Ασημακοπούλου και τις παραιτήσεις για τη «διαρροή» προσωπικών δεδομένων από το υπουργείο Εσωτερικών.

Στη σημερινή του εμφάνιση στην ΕΡΤ, αρχικά ο Άδωνης Γεωργιάδης αισθάνθηκε πολύ μουδιασμένος στην αρχική ερώτηση.

«Το τι έγινε, εγώ δεν ήμουν εκει πέρα να δω το τι έγινε», είπε και να συμπληρώσει:

«Απ’ ό,τι φαίνεται κάποιοι από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών –αν καταλαβαίνω καλά απ’ αυτά που διαβάζω- πήραν κάποια στοιχεία μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων και τα έδωσαν στην κυρία Ασημακοπούλου, μάλλον μέσω ενός τρίτου προσώπου που τα έδωσε στην κυρία Ασημακοπούλου. Αυτό αντιλαμβάνομαι περίπου ότι έχει συμβεί.»

Η αντίδραση των δημοσιογράφων

«Δεν είναι και τόσο απλό», του λέει ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαχλιμίντζος, ενώ η Χριστίνα Βίδου συμπληρώνει: «Ακόμα και όπως το λέτε δείχνει πως θέλετε να το υποβαθμίσετε».

Ο Άδωνης απασφάλισε και πρότεινε την αλλαγή του νόμου προσωπικών δεδομένων

Εκεί ο Άδωνης Γεωργιάδης, ενδεχομένως και μετά την καταπάτηση του Συντάγματος με την «ίδρυση» ιδιωτικών πανεπιστημίων επικαλέστηκε την «ακράτεια λόγου του».

«Ξέρετε πως είμαι αιρετικός, θέλω να πω δυο πράγματα γιατί αν δεν τα πω θα σκάσω» λέει και συμπληρώνει πως «πάσχει από μια ασθένεια που λέγεται “ακράτεια λόγου”» και προβλέπει μάλιστα πως θα τον βλάψει.

Και προτείνει μια κανονικοποίηση της διαρροής των προσωπικών δεδομένων σε περίπτωση εκλογών, επικαλούμενος τη Δημοκρατία και τις λειτουργίες.

«Η δική μου πολιτική άποψη ως βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, όχι τόσο ως υπουργός γιατί δεν έχω νομοθετική αρμοδιότητα στο συγκεκριμένο, είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε τον νόμο και για την πολιτική εκστρατεία, οι πολιτικοί όλων των κομμάτων να μπορούν να χρησιμοποιούν όλα αυτά τα προσωπικά δεδομένα και να στέλνουμε και αν δεν θέλει να τον μπλοκάρουμε, καμία αντίρρηση. Αλλιώς στο τέλος δεν θα μπορούμε να κάνουμε εκλογές. Αυτή είναι η γνώμη μου»

Πρότεινε μάλιστα στο νόμο των προσωπικών δεδομένων να υπάρχει μια παράγραφος που να λέει, «για λόγους πολιτικής εκστρατείας της Δημοκρατίας επιτρέπεται όλοι οι υποψήφιοι να λαμβάνουν αυτά τα στοιχεία, να τα χρησιμοποιούν για τις πολιτικές τους εκστρατείες και όποιος δεν θέλει να τους λέει ότι δεν θέλει και να τους μπλοκάρουν».

Πρόσθεσε μάλιστα πως το θέμα των προσωπικών δεδομένων είναι οδηγία, «όπως θέλουμε νομοθετούμε».

Για να θολώσει ακόμα το τοπίο σημειώνει πως όλοι έχουμε δεχθεί κατά την περίοδο προ των εκλογών email και συνέχισε με ένα διθύραμβο για την παρουσία της κυρίας Ασημακοπούλου από το Ευρωκοινοβούλιο, λέγοντας πως «θα λείψει». Δεν έλειψε και εδώ ωστόσο να πλέξει το εγκώμιο του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφερόμενος στην εξέλιξη της υπόθεσης και βεβαίως αποσιωπώντας την προσπάθεια που έγινε για να αναδειχθεί το όλο σκάνδαλο. Χωρίς ακόμα να έχει αναλάβει και τις ευθύνες της η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Κανείς βεβαίως δεν ρώτησε τους πολίτες αν επιθυμούν να βομβαρδίζονται από τα πολιτικά κόμματα και τους υποψηφίους. Πέραν αυτού κανείς απολύτως δεν μπορεί να εγγυηθεί πως οι κατάλογοι αυτοί δεν θα διαρρεύσουν προς τρίτους, από επιχειρήσεις έως κερδοσκόπους…

Προφανώς αυτά δεν έχουν σημασία παρά μόνον μια κίνηση αντιπερισπασμού για την τιμή των όπλων ή απλά για την τιμή της κυρίας Ασημακοπούλου.

Τι είπε ο Άδωνης Γεωργιάδης:

Μπορείτε να το δείτε και εδώ μετά το 3:27

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter