Σκάνδαλο Novartis: Πουλάει… τρέλα ο Λοβέρδος – Δεν ξέρει τίποτα για την παραποίηση του εγγράφου

Σκάνδαλο Novartis: Πουλάει… τρέλα ο Λοβέρδος – Δεν ξέρει τίποτα για την παραποίηση του εγγράφου

«Τρέλα» πούλησε και το πρωί της Παρασκευής ο Ανδρέας Λοβέρδος, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του Documento πως παραποιήθηκε έγγραφο στην ελληνική του μετάφραση και το οποίο καταδεικνύει ότι οι αμερικανικές αρχές είχαν ενημερώσει ήδη από τις 25 Μαΐου 2017 ότι ο πρώην υπουργός χρηματίστηκε με είκοσι χιλιάδες ευρώ από τη Novartis.

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο Novartis – Ιδού τα έγγραφα-αποδείξεις: Έσβησαν από τα έγγραφα του FBI το όνομα του Λοβέρδου ως αποδέκτη μίζας 

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Λοβέρδος, λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις ότι έσβησαν από τα έγγραφα του FBI το όνομα του ως αποδέκτη μίζας, εμφανίστηκε πρωί πρωί καλεσμένος στον ΣΚΑΪ για να μιλήσει για τα Εθνικά θέματα. Και φυσικά, μετά τις μακροσκελέστατες τοποθετήσεις για την Τουρκία και τον Ερντογάν, ερωτήθηκε σχετικά με την ύπαρξη του επίμαχου εγγράφου.

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο Novartis: Η μεταφράστρια απαντά στο Documento και διαψεύδει το ΥΠΕΞ – «Στην μετάφρασή μου υπάρχουν τα ονόματα»

Τότε λοιπόν, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είπε: «Βεβαίως υπάρχει. Είναι ένα έγγραφο γνωστό από το 2017. Δεν το έστελνε η εισαγγελία διαφθοράς στη Βουλή γιατί εκεί φαίνεται πως ένας μάρτυρας με κουκούλα ήταν και στην Αμερική και εδώ. Στη Βουλή το πήγε ο Αγγελής, με τα ονόματα. Υπάρχει σε 3 τουλάχιστον δικογραφίες. Όπου από τον Απρίλιο του 2020 και το πήγα εγώ ο ίδιος».

Όταν ρωτήθηκε λοιπόν «γιατί σβήστηκαν τα ονόματα», ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν μπόρεσε να κρύψει την… έκπληξή του(!): «Έλα ντε. Δεν μπορεί να δώσει καμία λογική εξήγηση κανένας» ενώ το χαρακτήρισε ως: «Μία ιστορία που δε βγάζει κανένα νόημα».

Του φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται πως περίπου στην ίδια λογική ήταν και η δήλωση του Ανδ. Λοβέρδου και το βράδυ της Πέμπτης που δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση και έριξε το φταίξιμο στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι από αδιανόητο έως γελοίο να βάζουν και πάλι μπροστά έγγραφα γνωστά, δημοσιευμένα, κατατεθειμένα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής από τον εν ενεργεία Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Αγγελή, αξιολογημένα και ενσωματωμένα στη δικογραφία από τον Ιούνιο του 2020» σημειώνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Ωστόσο, δε βρίσκει ούτε μία λέξη να πει για την περίεργη εξαφάνιση του ονόματός του από τη μετάφραση του αμερικανικού εγγράφου. Παράλληλα επιμένει στο αφήγημα της σκευωρίας, κάνοντας λόγο για «ψευτοκατηγορίες των γνωστών κουκουλοφόρων».

Αναλυτικά η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου:

«Επιμένουν στη λάσπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται ξανά το όνομά μου για να εξυπηρετήσει τους γνωστούς σκοπούς του. Είναι από αδιανόητο έως γελοίο να βάζουν και πάλι μπροστά έγγραφα γνωστά, δημοσιευμένα, κατατεθειμένα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής από τον εν ενεργεία Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Αγγελή, αξιολογημένα και ενσωματωμένα στη δικογραφία από τον Ιούνιο του 2020.

Ο σκοπός τους όμως είναι γνωστός: συνεχίζουν αυτό που κάνουν διαχρονικά, να σπιλώνουν, δηλαδή, πρόσωπα με τις ψευτοκατηγορίες των γνωστών κουκουλοφόρων.

Ο ελληνικός λαός τους έχει μάθει πλέον. Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τους επαγγελματίες συκοφάντες της πολιτικής. Το έχω πει πολλές φορές και το επαναλαμβάνω: για όσα έχουν κάνει, θα με βρουν μπροστά τους».

Δείτε επίσης: Κουβέντα από Λοβέρδο για την παραποίηση του εγγράφου του FBI – Του φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ

Έσβησαν το όνομα του

Παραποίησαν στις μεταφράσεις τα επίσημα έγγραφα του FBI για να «καθαρίσουν» τον Ανδρέα Λοβέρδο. Για να… χαθεί στη μετάφραση, ότι οι αμερικανικές αρχές είχαν ενημερώσει ήδη από τις 25 Μαΐου 2017 ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος χρηματίστηκε με είκοσι χιλιάδες ευρώ από τη Novartis. Φυσικά, το όνομα δεν χάθηκε στη μετάφραση, αφού πρόκειται για ξεκάθαρο ξέπλυμα. Η μετάφραση του επίμαχου εγγράφου στα ελληνικά, περατώθηκε στις 12 Απριλίου του 2021 από τη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, όταν η διερεύνηση της υπόθεσης διενεργείται από την ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου. Ένα γεγονός, που εκτός του ότι αναδεικνύει ξεκάθαρα τον δόλο και τη σκοπιμότητα που ακολουθήθηκε προκειμένου το σκάνδαλο Novartis να βαφτιστεί σε «σκευωρία», επιφέρει και ποινικές ευθύνες.

Πιο συγκεκριμένα, στο έγγραφο που στέλνει το FBI στην εισαγγελία Διαφθοράς αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το 2012 η NVG (σ.σ. Novartis Ελλάς) πλήρωσε 20.000 ευρώ στον Ανδρέα Λοβέρδο, που ξεπλύθηκαν μέσω της Medical Development, για να εμποδίσει ένα ανταγωνιστικό φάρμακο να αντικαταστήσει το Lucentis (που κατασκευάζεται από τη Novartis) ως θεραπεία πρώτης γραμμής για οφθαλμική χρήση».

Διαβάστε τη συνέχεια: Σκάνδαλο Novartis – Ιδού τα έγγραφα-αποδείξεις: Έσβησαν από τα έγγραφα του FBI το όνομα του Λοβέρδου ως αποδέκτη μίζας 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter