Σκάνδαλο υποκλοπών: Ανταλλαγή «πυρών» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ανταλλαγή «πυρών» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

«Επαναφορτίστηκε» η υπόθεση των υποκλοπών, αυτή τη φορά, από ανταλλαγή πυρών μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με φόντο τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και τις μεθοδεύσεις συσκότισης του σκανδάλου από το Μαξίμου. Την μήνιν της Χαριλάου Τρικούπη προκάλεσαν τοποθετήσεις της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπης Τσαπανίδου, η οποία άφησε να αιωρείται ως ερώτημα πώς μπορεί να ξέρει κανείς, με δεδομένη την τηλεφωνική παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη και την παγίδευση του κινητού του μέσω του predator, αν μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία, θα είναι προϊόν σύγκλισης προγραμμάτων ή προϊόν εκβιασμού. Με αλλεπάλληλες δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος κατήγγειλε  την Κουμουνδούρου ουσιαστικά για επιχείριση σπίλωσης μέσω υπονοουμένων κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη κρίνει ότι σενάρια, που «εναρμονισμένα διακινούν η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ.Τσαπανίδου και οι κ.κ. Πολάκης και Βαξεβάνης, συνιστούν “θεωρίες συνωμοσίας”».

Ήταν συνεχείς οι διαξιφισμοί ανάμεσα στα δυο στελέχη που εκπροσωπούν  την Κουμουνδούρου και τη Χαριλάου Τρικούπη. Aργά το απόγευμα  της Δευτέρας,  υπήρξε παρέμβαση της εκπροσώπου Τύπου της Ευρωομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Utta Tuttlies , η οποία, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο twitter, εξέφρασε τη στήριξή της στον Νίκο Ανδρουλάκη, με αφορμή την αντιπαράθεση Τσαπανίδου – Μάντζου.

Πάντως, είναι αξιοσημείωτο ότι λίγο νωρίτερα από την παρέμβαση της εκπροσώπου της ευρωομάδας είχε δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα Documentonews κείμενο με τίτλο «Είναι αλήθεια κ. Ανδρουλάκη οι διαρροές σχετικά με τις υποκλοπές;». Σ΄αυτό, το Documento καλούσε το Νίκο Ανδρουλάκη να  επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει ο Κώστας Βαξεβάνης στην εφημερίδα Documεnto σχετικά με διαρροές από τις Βρυξέλλες για το ότι  δύο φορές η ευρωσοσιαλιστική οµάδα έκανε πρόταση στον Νίκο Ανδρουλάκη να «σηκώσουν» στην Ευρώπη το θέµα των υποκλοπών και εκείνος αρνήθηκε.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας, με τις δηλώσεις  της Πόπης Τσαπανίδου σε συνέντευξη της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Με οργισμένη απάντησή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος, την κατακεραύνωσε θεωρώντας ότι δεν χωρούν υπαινιγμοί περί εκβιαζόμενου επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη. Την κατηγόρησε ότι υιοθέτησε πρακτικές Πολάκη και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως σημείωσε,  έχουν γίνει πρωταθλητές «σε ψεκασμένα σενάρια και συνωμοσιολογία».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Πόπης Τσαπανίδου, η οποία σε ανακοίνωσή της  εξέφρασε την έκπληξή της για τις τοποθετήσεις  Μάντζου, τις οποίες εξέλαβε ως προσωπική επίθεση εναντίον της. Η Πόπη Τσαπανίδου σημείωσε ότι  και ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ  Νίκος Ανδρουλάκης έχει μιλήσει για προσπάθεια να τεθεί σε ομηρία το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Μάλιστα , παρέπεμψε τον Δημήτρη Μάντζο  στις προ πέντε ημερών δηλώσεις του υποψηφίου βουλευτή της Α΄Αθήνας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και πρώην πρώην Παύλου Γερουλάνου. Θυμίζουμε ότι ο Παύλος Γερουλάνος είχε αναφέρει για τη μετεκλογική περίοδο ότι «αύριο θα πρέπει να συζητήσουμε για τις συνεργασίες κομμάτων. Αυτές οι συνεργασίες θα είναι προϊόν πολιτικής σύγκλισης ή προϊόν εκβιασμού;».

Για μια ακόμα φορά την ίδια ημέρα αντέδρασε  ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος ο οποίος σκιαγράφησε εμμέσως την θεσμική και στο πλαίσιο των αρχών του δικαίου στάση του Νίκου Ανδρουλάκη στην υπόθεση. Τόνισε ότι «εκβιαζόμενος» δεν είναι εκείνος που ανέδειξε τη θεσμική εκτροπή, δεν είναι εκείνος που, μαζί με το κόμμα του, ακολούθησε κάθε διαθέσιμη θεσμική οδό στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη, στη Βουλή των Ελλήνων και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για την αποκάλυψη της αλήθειας, στο όνομα της Δημοκρατίας.

«Εκβιαζόμενοι» είναι όσοι βρίσκονται σήμερα «αιχμάλωτοι» των δικών τους επιλογών: Από τη μια, ο κ. Μητσοτάκης, που αντιμετωπίζει τη «Νέμεσι» των ρυπαρών δικτύων που οργάνωσαν τις υποκλοπές και τώρα τον εκδικούνται. Και από την άλλη ο κ. Τσίπρας που βλέπει στα πρόσωπα των κ.κ. Παππά και Καλογρίτσα τις αναμνήσεις να ξαναγυρίζουν και να θυμίζουν τα περασμένα, της δικής του Κυβέρνησης και στο μοίρασμα όχι μόνο τηλεοπτικών αδειών αλλά και μετοχών σε κανάλια», ανέφερε.

Για να καταλήξει ο Δημήτρης Μάντζος, βάζοντας στο πλάνο και τον Κώστα Βαξεβάνη : «Όλα τα άλλα σενάρια, που εναρμονισμένα διακινούν η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ.Τσαπανίδου και οι κ.κ. Πολάκης και Βαξεβάνης, συνιστούν “θεωρίες συνωμοσίας”».

Αργά το βράδυ της Δευτέρας,   υπήρξε παρέμβαση της εκπροσώπου Τύπου της Ευρωομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Utta Tuttlies, η οποία, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο twitter ,  εξέφρασε τη στήριξή της στον Νίκο Ανδρουλάκη, με αφορμή την αντιπαράθεση Τσαπανίδου – Μάντζου. Στο σχόλιο που ανήρτησε ανέφερε τα εξής: «Επαλήθευση γεγονότων: Ζητήσαμε δύο φορές τους τελευταίους μήνες συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τις παράνομες υποκλοπές στην Ελλάδα. Είμαστε πρωτοπόροι στις προσπάθειες της επιτροπής PEGA να αποκαλύψει την αλήθεια. Ήταν χάρη στον Νίκο Ανδρουλάκη, που ήρθε η υπόθεση στο φως».

Διαβάστε επίσης:

Είναι αλήθεια κ. Ανδρουλάκη οι διαρροές σχετικά με τις υποκλοπές;

Εκτροπή και εκφυλισμός

Υπό παρακολούθηση Ντόρα, Κώστας και Αλεξία Μπακογιάννη

Εξι στα έξι από τον πρωθυπουργό της εκτροπής

Ανδρουλάκης: Το Μαξίμου καθοδηγούσε την Καϊλή για να συγκαλύψει τις υποκλοπές (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter