Σκάνδαλο υποκλοπών: Επιμένει στο… αδιανόητο ο Νίκος Δένδιας

Σκάνδαλο υποκλοπών: Επιμένει στο… αδιανόητο ο Νίκος Δένδιας

Σε μια ακόμη συβιλλική δήλωση που δεν διαψεύδει τις σχετικά πρόσφατες αποκαλύψεις του Documento για την παρακολούθησή του από το παράνομο κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης Predator με την «υπογραφή» του Μεγάρου Μαξίμου προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο συνέντευξής του στον ιστότοπο in.gr.

Ειδικότερα, στο θέμα των παρακολουθήσεων και αν οι ομόλογοι του τον ρώτησαν αν παρακολουθούνταν ο Νίκος Δένδιας απαντά «ναι, με ρώτησαν. Βεβαίως με ρώτησαν. Στα πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών» για να προσθέσει «μπορεί κάποιος να πιστέψει ότι υφίσταται μηχανισμός ο οποίος θα διανοηθεί να παρακολουθήσει υπουργό Εξωτερικών ευρωπαϊκής χώρας; Και μάλιστα μιας χώρας σαν την Ελλάδα που εξ ανάγκης έχει και υπερατλαντικές συνομιλίες; Δεν περνάει από το μυαλό μου».

Με λίγα λόγια για ακόμη μια φορά ο υπουργός Εξωτερικών επιλέγει να απαντήσει με τρόπο τέτοιο ώστε που να μην διαψεύδει άμεσα την παρακολούθηση του κατόπιν εντολής από το σύστημα του Μαξίμου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Έρχεται μάλιστα λίγες ημέρες μετά από συνέντευξή του στην Όλγα Τρέμη και το το newsbomb.gr, όπου έπαιρνε αποστάσεις από την υπόθεση εξαγωγής του Predator κάνοντας έμμεση αναφορά στον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιάννη Σμυρλή, και υπενθυμίζοντας ότι έχει παραιτηθεί από τη θέση του μετά τις αποκαλύψεις.

Δεν έλειψαν ωστόσο και οι γεμάτες ασάφειες αναφορές του Νίκου Δένδια στη Συμφωνία των Πρεσπών. Έτσι, ερωτηθείς για το αν δεσμεύεται ότι σε επόμενη ενδεχομένως κυβέρνηση της ΝΔ, θα προχωρήσει η κύρωση των μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία σημείωσε: «Και να δεσμευόμουνα εγώ δεν θα είχε σημασία, διότι η δέσμευση αν προέρχεται πρέπει να προέρχεται από τον Αρχηγό του κόμματος και σημερινό και επόμενο πρωθυπουργό. Εγώ είμαι υπουργός, δεν είμαι πρωθυπουργός».

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως δεν θεωρεί ότι οι πάγιες θέσεις της Τουρκίας έχουν αλλάξει, και υπογραμμίζει πως ούτε η Αθήνα έχει αποστεί από τις δικές τις πάγιες θέσεις και επιμένει ότι η μία διαφορά Ελλάδας – Τουρκίας είναι η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ. Δηλώνει μάλιστα ότι δεν θα δίσταζε να βάλει την υπογραφή του «σε κάτι που θα έλυνε την ελληνοτουρκική διαφορά. Με μια διαφορά όμως, ότι αυτό θα υπηρετούσε το εθνικό συμφέρον και θα είχε αντιστοίχιση με την πάγια ελληνική θέση και στάση».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως σε άλλο ερώτημα σχετικά με την πιθανότητα διεκδίκησης της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας από τον ίδιο ο Νίκος Δένδιας επικαλέστηκα… τα θεία τονίζοντας: «Υπάρχει έλλειμμα στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας για να υπάρχουν υποψήφιοι; Προς Θεού. Εμείς είμαστε παραμονές εκλογών τις οποίες πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε»».

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο υποκλοπών: Αμηχανία Δένδια για την υπόθεση εξαγωγής του Predator (Video)

Απάντηση ΥΠΕΞ για το δημοσίευμα του Documento… με το γάντι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter