Σκάνδαλο υποκλοπών: Και ανταποκριτής της Deutsche Welle αποκαλύπτει «παρεμβάσεις» από το πρωθυπουργικό περιβάλλον

Σκάνδαλο υποκλοπών: Και ανταποκριτής της Deutsche Welle αποκαλύπτει «παρεμβάσεις» από το πρωθυπουργικό περιβάλλον
Πηγή: Twitter

Για «προτάσεις» από το γραφείο του Πρωθυπουργού προς τη γερμανική Deutsche Welle κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο ανταποκριτής του μέσου στην Ελλάδα, Φλόριαν Σμπιτς, στο περιθώριο της απαράδεκτης στοχοποίησης της δημοσιογράφου του Politico, Νεκταρίας Σταμούλη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, με αφορμή το επίμαχο δημοσίευμά της για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων δημοσιογράφων και πολιτικών προσώπων που εκθέτει διεθνώς την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στην ανάρτησή του, ο Φλόριαν Σμιτς, τονίζει ότι «και η DW είχε αντιμετωπίσει ζητήματα με στελέχη του γραφείου του πρωθυπουργού που μας έκαναν “προτάσεις”. Τέτοιες συμπεριφορές ενισχύουν τα επικριτικά ρεπορτάζ για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα».

Μάλιστα, σε επόμενες αναρτήσεις του, ο Florian Schmitz επανήλθε στο θέμα διευκρινίζοντας ακριβώς τι και πότε συνέβη, ενώ επισυνάπτει και σχετικό ρεπορτάζ του Balkan Insight από τον Μάρτιο του 2021 για το θέμα.

Σε νεότερη ανάρτησή του ο Σμιτς αναφέρει πως «τα περιστατικά με τα στελέχη του Πρωθυπουργού που έστελναν προτάσεις στη DW για τα ρεπορτάζ μας, έγιναν το 2020. Να το ξεκαθαρίσω. Δεν συνδέεται με τη Νεκταρία Σταμούλη και το POLITICO».

Αναδημοσιεύοντας απόσπασμα από το προαναφερόμενο άρθρο, γράφει: «”Πέρσι την άνοιξη υπήρξε μια σειρά παράτυπων παρεμβάσων από σύμβουλο του Πρωθυπουργού που δεν ήταν ικανοποιημένος με κάποια ρεπορτάζ μας”, λεει ο Σπύρος Μοσχόβου, επικεφαλής της ελληνικής υπηρεσίας της Deutsche Welle με έδρα τη Βόννη στη Γερμανία».

Και συνεχίζει ο Florian Schmitz: «Δείχνει πάντως ότι τα ζητήματα ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα δεν είναι κάτι νέο. Η τωρινή κατακραυγή για τη Νεκταρία Σταμούλη είναι απλώς η πιο πρόσφατη εξέλιξη».

Πηγή: koutipandoras.gr

Διαβάστε επίσης:

«Χαστούκι» IPI στην κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Να ζητήσει συγνώμη ο Οικονόμου για την επίθεση στη δημοσιογράφο του Politico»

RSF: Στηρίζει τη δημοσιογράφο του Politico και εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Νέα ψεύδη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Βλέπει ως… ανασκευή τις διευκρινίσεις Politico

Mapping Media Freedom: «Δριμύ κατηγορώ» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη στοχοποίηση δημοσιογράφου του Politico

Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέος διασυρμός – Το Politico εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη στοχοποίηση δημοσιογράφου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter