Σκάνδαλο υποκλοπών: Και ξαφνικά ήρθαν… έρευνες προσώπων που σχετίζονται με το Predator

Σκάνδαλο υποκλοπών: Και ξαφνικά ήρθαν… έρευνες προσώπων που σχετίζονται με το Predator

Και ξαφνικά ήρθαν έρευνες… σε σπίτια προσώπων και εταιρείες που φέρονται να συνδέονται με το παράνομο λογισμικό Predator, στον απόηχο του «τσουνάμι» αποκαλύψεων το τελευταίο διάστημα και μετά την αποκάλυψη του Documento ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Κωστή Χατζηδάκη.

Δείτε επίσης: Ιδού οι αποδείξεις που ζητάτε, κ. Μητσοτάκη

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Καθημερινή» έρευνα πραγματοποιεί η ΕΛΑΣ  σε σπίτια προσώπων και εγκαταστάσεις εταιρειών που φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση του λογισμικού Predator. Ενώ, λοιπόν, η δημοσιογραφική έρευνα έχει καταδείξει στοιχεία εδώ και έξι μήνες, τη στιγμή που το θέμα κορυφώνεται με την αποκάλυψη του Documento ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, οι αρχές ανακάλυψαν ότι πρέπει να γίνει έρευνα σε σπίτια για να εξασφαλιστούν στοιχεία.

Ωστόσο, όπως και στις περιπτώσεις μεγάλης δημοσιότητας, όπως συνέβη δηλαδή στην περίπτωση Λιγνάδη, η έρευνα άργησε μερικούς μήνες.

Το documentonews.gr είχε γράψει…

Στο μεταξύ, το documentonews.gr την Παρασκευή, με δημοσίευμά του, είχε ενημερώσει ότι ένα από τα σενάρια που εξετάστηκαν στο Μαξίμου, αμέσως μετά την αδιαμφισβήτητη αποκάλυψη της παρακολούθησης Χατζηδάκη, ήταν να δημιουργηθεί η εικόνα πως υπάρχει ένα παρα-δίκτυο στην ΕΥΠ που ευθύνεται για τις παρακολουθήσεις και όχι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σε μία προσπάθεια να βγει από το κάδρο των ευθυνών ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Δείτε επίσης: Επιχείρηση «Χασιώτης» στην ΕΥΠ 

Το σενάριο αυτό επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος αντί να απαντήσει κατ’ουσίαν, έθεσε ζήτημα «ρυπαρών δικτύων».

Δείτε επίσης: Πριν μας έλεγαν συκοφάντες, τώρα τους φταίνε τα «ρυπαρά δίκτυα» για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ του Μητσοτάκη

Με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις υποκλοπές και τα στοιχεία που εμφανίζουν τον πρωθυπουργό να κινείται παραθεσμικά, ενώ η Δικαιοσύνη δεν λειτουργεί με ταχύτητες Βελγίου όπως στην υπόθεση Καϊλή, αλλά με τη γνωστή ελληνική διαδικασία, είναι άγνωστο αν αυτές οι έρευνες είναι ουσιαστικές και με βάση τα στοιχεία που έχουν αποκαλυφθεί για τις παρακολουθήσεις, ή εντάσσεται στο επικοινωνιακό αφήγημα που προσπαθεί να στήσει η κυβέρνηση με βάση το οποίο ο Μητσοτάκης δεν… γνώριζε τίποτα. Άρα, πρέπει να βρεθούν κάποιοι να φταίνε.

Την ίδια ώρα, η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου που φέρεται επί δύο χρόνια να υπέγραφε διατάξεις του Έλληνα υπουργού Χατζηδάκη, παραμένει ανέλεγκτη και στη θέση της.

Δεν είχαν καν την ευαισθησία, όχι να την ερευνήσουν, αλλά να την απομακρύνουν έστω τυπικά από τη θέση της…

Δείτε επίσης: Επί δύο χρόνια παρακολουθείτο από την ΕΥΠ ο «στόχος 5046c Κωστής Χατζηδάκης»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter