Επιχείρηση «Χασιώτης» στην ΕΥΠ  

Επιχείρηση «Χασιώτης» στην ΕΥΠ   

Το γράφουμε για να μην ισχυριστεί κάποιος το επόμενο διάστημα για τον  πρωθυπουργό, ότι δεν γνώριζε η δεξιά του τι ποιεί η άκρα δεξιά του στην ΕΥΠ. Στην ΕΥΠ λοιπόν της οποίας είναι πολιτικός προϊστάμενος, βρίσκεται σε εξέλιξη η «επιχείρηση Χασιώτης». Δεν γνωρίζω αν το «Χασιώτης» είναι υπαρκτό πρόσωπο ή κωδικός της επιχείρησης. Πάντως το «Χασιώτης» ακούγεται σαν μια βουή στο ευαγές ίδρυμα της Κατεχάκη και συνοδεύεται από τον χαρακτηριστικό ήχο που έχει το ανακάτεμα των χαρτιών και των αρχείων.

Για να μην σας κρατώ σε αγωνία, ένα 48ωρο πριν ο Μητσοτάκης πάει στη Βουλή (απ’ όπου δραπέτευσε τελικώς για να μην απαντήσει δεσμευτικά στο ερώτημα του Τσίπρα για το αν παρακολουθούσε η ΕΥΠ Υπουργούς  και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων) μπήκε σε εφαρμογή η επιχείρηση που λέγαμε. Επειδή υπήρχαν διάφορα δημοσιεύματα που μιλούσαν για αποκαλύψεις το επόμενο διάστημα και πιθανό σφυροκόπημα του Μητσοτάκη με αυτές τις αποκαλύψεις στη Βουλή, κάποιοι εξέχοντες και υπερέχοντες περί τον Μητσοτάκη (εδώ πάει η παροιμία «βάζει η Μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες»), τον διαβεβαίωσαν ότι έχουν τη λύση. Και η λύση ήταν οι συμψηφισμοί. Επειδή υπάρχει κίνδυνος, όπως πιστεύουν να βγουν συνομιλίες που αποδεικνύουν ότι υπουργοί και Αρχηγοί ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, ανέθεσαν σε κάποιους να ανοίξουν τα κιτάπια και τα αρχεία στην Υπηρεσία και να ανασυρθούν παλιές συνομιλίες όπου έχουν καταγραφεί δικαστές, δημοσιογράφοι ή άλλα δημοσία πρόσωπα. Έτσι αν προκύψει το κακό , απλώς θα δημοσιευτούν οι παλιές συνομιλίες για να στηριχτεί η επιχειρηματολογία ότι τα ίδια έκαναν και οι προηγούμενοι, παρακολουθούσαν και κατέγραφαν με ορμή και διαστροφή Μητσοτάκη.

Αυτός είναι ο λόγος, που ο Μητσοτάκης ρωτούσε επίμονα στη Βουλή τον Αλέξη Τσίπρα, αν επί εποχής του παρακολουθούνταν δημοσιογράφοι , υπουργοί κλπ. Ίσως μάλιστα ο Μητσοτάκης να είχε σκοπό να επιδείξει στη Βουλή κάποια έγγραφα, αλλά αναγκάστηκε να φύγει βεβιασμένα ακολουθώντας το εσωτερικό πρόσταγμα «run Kyriakos, run» .

Υπάρχουν όμως πραγματικά συνομιλίες παλιότερων ετών; Φυσικά και υπάρχουν και μερικές μάλιστα αποτελούν μέρος της δικογραφίας για την  Greek Mafia. Δεν προέκυψαν όμως γιατί υπήρχε εντολή καταγραφής συνομιλιών κάποιων δικαστών ή δημοσιογράφων από την ΕΥΠ. Αντιθέτως οι καταγραφές έγιναν γιατί τα συγκεκριμένα πρόσωπα επικοινώνησαν με κάποιους ποινικούς που ήταν σε επισύνδεση. Μια τέτοια περίπτωση για παράδειγμα είναι του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι, αλλά η αστυνομία δεν ξέρει, ούτε θέλει να ξέρει τίποτα για το έγκλημα.  Ο Καραϊβάζ επικοινωνούσε με αστυνομικούς που ήταν παρακολουθούμενοι ως μέλη της  Greek Mafia.

Έχουν καταγραφεί επίσης δικαστικοί (εξαιτίας πάντα της επικοινωνίας τους με κάποιους που ήταν παρακολουθούμενοι από την ΕΥΠ) σε πολύ ενδιαφέρουσες μάλιστα συνομιλίες να λένε ότι περιμένουν τα «γλυκά» , τις «τούρτες» και τα «ψάρια» . Και φυσικά έχουν καταγραφεί πολιτικοί και πολιτευτές, ανήσυχοι και ομιλητικοί, να μιλούν με την ελληνική Μαφία, ενώ τα τηλέφωνά της ήταν σε συνακρόαση.

Η «επιχείρηση Χασιώτης» λοιπόν, σκοπό έχει να βρει και να παρουσιάσει όλα αυτά χαρτιά ως «παρακολουθήσεις της ΕΥΠ Τσίπρα», θεωρώντας πως θα καταφέρει έναν συμψηφισμό ή έστω σύγχυση.

Επειδή όμως όπως ακούω στο  Documento , οι επόμενες δύο μέρες θα είναι πολύ πολύ δύσκολες για τον Μητσοτάκη, ας επικεντρωθούν σε άλλα πράγματα. Αν εν πάση περιπτώσει θέλουν αυτές τις καταγραφές, δεν χρειάζεται να τις ψάχνουν, μπορούν να τις ζητήσουν από την ερευνητική ομάδα του Documento, η οποία τις έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς. Επίσης υπάρχει ο κίνδυνος η επαναφορά τους στην επικαιρότητα, να δημιουργήσει καραμπόλες, αφού θα αρχίσουν όλοι να αναρωτιούνται τι έγινε με εκείνους τους δικαστές που περίμεναν τις «τούρτες» και τον ποδοσφαιρικό παράγοντα που ήθελε να συναντήσει τον Εισαγγελέα φίλο της ομάδας; Οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη ή τη γλίτωσαν και πώς; Θα εκτεθεί και εκείνος ο απεσταλμένος συγγενής του Κυριάκου που πηγαινοερχόταν στον Άρειο Πάγο  επιμένοντας ότι «η Μαρία είναι καλό παιδί».

Δείτε επίσης: Ομολογία ενοχής στη Βουλή: Ο Μητσοτάκης «δραπέτευσε» ενώ ο Τσίπρας απαιτούσε απάντηση για την παρακολούθηση Φλώρου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter