Σκάνδαλο υποκλοπών: Στο στόχαστρο Μητσοτάκη και η ροή δημοσίου χρήματος

Σκάνδαλο υποκλοπών: Στο στόχαστρο Μητσοτάκη και η ροή δημοσίου χρήματος

Όλο και περισσότερο σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τα δημοσιεύματα για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων να πληθαίνουν και την πλειοψηφία των υπουργών και συνεργατών του να κρατά αιδήμονα σιγή προφανώς υπό τον φόβο και νέων αποκαλύψεων.

Πέρα από τη νέα λίστα των προσώπων που παρακολουθούνταν με το Predator την οποία αποκάλυψε την Κυριακή το Documento έτερο δημοσίευμα του “Βήματος” αποκάλυψε ότι το Μαξίμου ήταν εκείνο που έφερε το Predator στην Ελλάδα και η πρώτη ενεργοποίηση του έγινε στις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή σε απόλυτη συνεννόηση μεταξύ των Δημητριάδη, Λαβράνου, Μπίτζιου, Ντίλιαν και Κοντολέοντος!

Δείτε επίσης: Οι δικοί του άνθρωποι στον κύκλο της παρακολούθησης

Άλλωστε ο κ. Μητσοτάκης ήταν εκείνος που το 2019 πέρασε την ΕΥΠ υπό την ευθύνη του και διόρισρ διοικητή της τον εκλεκτό του κ. Κοντολέοντα αλλάζοντας μάλιστα και τον νόμο διότι ο κ. Κοντολέων δεν είχε καν τα τυπικά προσόντα. Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Βήμα λίγο μετά τον Κοντολέοντα στην ΕΥΠ ήρθε και το Predator.

Και παρά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς οι Κουκάκης και Ανδρουλάκης παρακολουθούνταν συνδυαστικά από Predator και ΕΥΠ, ο Χρήστος Σπίρτζης δέχτηκε επίθεση από το Predator την ίδια ημέρα που κατέθεσε ερώτηση στον κ. Μητσοτάκη για την ΕΥΠ, και φυσικά και οι τρεις δέχτηκαν ακριβώς τον ίδιο μολυσμένο σύνδεσμο στο κινητό τους.

Ενοχοποιητικο για το Μαξίμου είναι και το γεγονός των σχέσεων Δημητριάδη με τους Λαβράνο και Μπίτζιο αλλά και ότι ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και δεν απαντά εάν υπάρχει υπουργός που εκτός από το Predator παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ.

Η διπλή άρνηση Μητσοτάκη, πρώτον, να απαντήσει στην ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα αν και ποιοι από τους 33 της λίστας του Documento ήταν και σε επισύνδεση από την ΕΥΠ, και δεύτερον, να καταργήσει την τροπολογία για την ΑΔΑΕ που δεν επιτρέπει την ενημέρωση όσων έχει γίνει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών τους, επιδεινώνει την κατάδταση για τον κ. Μητσοτάκη.

Όσο και νσ προσπαθεί η κυβέρνηση να στοχοποιήσει το Documento και τις αποκαλύψεις του η “Καθημερινή” από τον Αύγουστο είχε μιλήσει για επιπλέον 7-8 πολιτικά πρόσωπα και στη συνέχεια τα “Νέα” φωτογράφισαν παρακολούθηση Χρυσοχοΐδη!

Κι ενώ ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου δήλωσε ότι “είναι ντροπή και αίσχος να εννοεί κάποιος ότι ο Πρωθυπουργός παρακολουθεί τον Υπουργό Εξωτερικών. Και άκρως επικίνδυνο” και επιτέθηκε στον Κώστα Βαξεβάνη λέγοντας «ο κ. Βαξεβάνης δεν θα είναι απλά συκοφάντης αλλά θα είναι εθνικά επικίνδυνος» μία Κυριακή μετά έρχεται το Βήμα να επιβεβαιώσει τις παρακολουθήσεις αλλά και ιδιαίτερα την παρακολούθηση Δένδια με κακόβουλο sms που έλαβε στο κινητό του περίπου πριν ένα χρόνο. Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν διανοήθηκε καν να επαναλάβει σε βάρος του Βήματος τις επιθέσεις που εξαπέλυσε στο Documento.

Αντιθέτως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε εμμέσως την εγκυρότητα της λίστας δηλώνοντας όμως το ανήκουστο ότι «με βάση τα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση φαίνεται να υπήρξε ο βασικός στόχος των σκοτεινών κύκλων που χειρίζονταν τα λογισμικά.

Προκαλεί ωστόσο ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση ότι εκτός από τις παρακολουθήσεις για τη ροή πολιτικών, δημοσιογραφικών και προσωπικών πληροφοριών, από τα νέα ονόματα που αποκάλυψε το Documento προκύπτει ότι στο στόχαστρο του παρακρατικού μηχανισμού ήταν και η ροή του χρήματος.

Στη λίστα που δημοσίευσε την Κυριακή το Documento, υπάρχουν και ονόματα που επιβεβαιώνουν παρακολουθήσεις και για οικονομικά συμφέροντα που συνδέονται με τα εξοπλιστικά, με φορείς του δημοσίου και μεγάλα κοινοτικά κονδύλια δισεκατομμυρίων.

Μεταξύ άλλων, στη λίστα συμπεριλαμβάνονται οι Μανώλης Γραφάκος, γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείριση Αποβλήτων, Κωστής Μουσουρούλης, συντονιστής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης, Γιώργος Πατεράκης, αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Άρης Αλεξόπουλος, αντιναύαρχος και γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως η παρακολούθηση ειδικά προσώπων που σχετίζονται με τα εξοπλιστικά προγράμματα αποκτά βαρύνουσα σημασία, δεδομένου ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει σπεύσει να υπογράψει μέσα σε 2,5 χρόνια εξοπλιστικά μαμούθ άνω των 14 δις ευρώ, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις όπως πχ στα Ραφάλ, δεν ήταν καν σε γνώση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων ή είχαν εκφραστεί διαφωνίες λόγω άλλων προτεραιοτήτων.

Τέλος, επιβεβαιώνεται πως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Μαξίμου ήταν και η παρακολούθηση μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αφού αποκαλύπτεται ότι με το Predator ειχαν μολυνθεί η Γκρατσιέλα Κλάδη, η οποία εργάζεται στο τμήμα εμπορίας καυσίμων της Aegean, ο Πάνος Κυριακόπουλος, δεξί χέρι του κ. Βαρδινογιάννη, ο κ. Αγραφιώτης, στενός συνεργάτης του κ. Αλαφούζου καθώς και οι κ. Κουρτάκης και Καρυπίδης από το περιβάλλον Μαρινάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter