Ραγδαίες εξελίξεις στη Μάλτα: Παραιτείται ο αναπληρωτής πρωθυπουργός για τη σκανδαλώδη ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων

Ραγδαίες εξελίξεις στη Μάλτα: Παραιτείται ο αναπληρωτής πρωθυπουργός για τη σκανδαλώδη ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων
Ο Κρις Φερν (δεξιά) αγκαλιάζει τον πρώην πρωθυπουργό της Μάλτας, Τζόζεφ Μούσκατ (AP Images)

Ντόμινο εξελίξεων στη Μάλτα μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου για την ιδιωτικοποίηση τριών νοσοκομείων. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Κρις Φερν παραιτείται λίγες ημέρες μετά τη δίωξη που του ασκήθηκε για απάτη και υπεξαίρεση κεφαλαίων, σύμφωνα με το Times of Malta.

Ο Φερν γνωστοποίησε τις προθέσεις του αναρτώντας σχετική δήλωση στα social media. Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι οι κατηγορίες είναι άδικες, αλλά «θα έπρεπε να βάλει μπροστά το συμφέρον των πολιτών».

«Οι διαδικασίες θα πάρουν αρκετό χρόνο και δεν μπορούν να περιμένουν. Η χώρα και οι θεσμοί αξίζουν καλύτερα», έγραψε στον πρωθυπουργό Ρόμπερτ Άμπελα.

Ο Φερν απέσυρε επίσης την υποψηφιότητά του για εκπρόσωπος της Μάλτας στην Κομισιόν, ενώ δεν κατέστησε σαφές εάν θα παραμείνει ως αναπληρωτής πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος.

Διαβάστε σχετικά: Politico: «Χιονοστιβάδα» η σκανδαλώδης ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων στην Μάλτα – Αγγίζει τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για διαφθορά και κατά του πρώην πρωθυπουργού της Μάλτας, Τζόζεφ Μούσκατ, αλλά και ενός πρώην υπουργού Υγείας σχετικά με πιθανή εμπλοκή στο σκάνδαλο ιδιωτικοποίησης.

Οι κατηγορίες ακολουθούν τετραετή έρευνα που ξεκίνησε από το αντιπολιτευόμενο κόμμα σχετικά με σκάνδαλο που αφορούσε την παραχώρηση της διαχείρισης τριών κρατικών νοσοκομείων σε έναν ιδιωτικό όμιλο.

Διαβάστε επίσης:

Γενέθλια Ντόρας με Β. Μαρινάκη ενώ ο Μητσοτάκης έκανε ποδηλατάδα στην Τήνο

Ποιος είναι ο Roan Brahim που δολοφονήθηκε στον Βύρωνα: Το σκοτεινό παρελθόν στην Αλβανία αποκαλύπτει το Vox

Eurovision 2024: Μετά τη Σάττι… και ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας διαμαρτυρήθηκε απέναντι στο Ισραήλ (Video)

Έκτακτη προειδοποίηση για ισχυρή μαγνητική καταιγίδα: Φόβοι για μπλακ άουτ – Τι είχε γίνει το 2005 (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter