Σκάνδαλο υποκλοπών: Υπεκφυγές αντί εξηγήσεων από τη ΝΔ για την ομολογία Κοντολέων

Σκάνδαλο υποκλοπών: Υπεκφυγές αντί εξηγήσεων από τη ΝΔ για την ομολογία Κοντολέων

Τουλάχιστον εκνευρισμό φανερώνει η πρώτη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας μπροστά στην ομολογία-«βόμβα» του διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέων, ο οποίος κατά την κλειστή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής την Παρασκευή και αφού αναφέρθηκε στην «τουρκική απειλή» και «κυκλώματα παράνομης μετανάστευσης», ισχυρίστηκε δις πως η παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη από την ΕΥΠ ξεκίνησε μετά από αίτημα ξένων υπηρεσιών.

«Είναι αδιανόητο να γίνονται διαρροές σε μία συζήτηση η οποία χαρακτηρίζεται από ισόβια μυστικότητα. Ως προς το περιεχόμενο, ο διοικητής της ΕΥΠ σε άσχετο σημείο, μη συνδεόμενο με το θέμα Κουκάκη, είπε ότι αξιολογούνται και πληροφορίες που έρχονται από ξένες μυστικές υπηρεσίες. Δηλαδή το αυτονόητο. Καμία απολύτως σύνδεση με την συγκεκριμένη υπόθεση. Πρόκειται για απίθανη μονταζιέρα επειδή ακριβώς ήταν μυστική συζήτηση» μας ενημερώνουν πηγές του κυβερνώντος κόμματος που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε μια ανακοίνωση-μνημείο ασάφειας και αρλουμπολογίας που σκοπό έχει να μην απαντήσει στις δυσώσεις αποκαλύψεις του του μουσικού… διοικητή της ΕΥΠ.

Διαβάστε επίσης: Αλληλοδιαψεύδονται για τις παρακολουθήσεις: Ο Οικονόμου πιάστηκε με τον Κοντολέων στην πλάτη

Με λίγα λόγια, το κυβερνών κόμμα όχι μόνο ισχυρίζεται ότι οι εκπρόσωποι των υπολοίπων κομμάτων σύσσωμης της αντιπολίτευσης μπέρδεψαν ή σκοπίμως παράφρασαν τα όσα είπε ο κ. Κοντολέων, όχι μόνο δεν διστάζει να επικαλεστεί ως επιχείρημα ακόμη ότι η σχετική τοποθέτηση-ομολογία έγινε υπό καθεστώς κλειστής συνεδρίασης, αλλά περνώντας με περίσσιο θράσος στην αντεπίθεση κάνει λόγο για μονταζιέρα.

Εξάλλου, η επιβεβαίωση περί παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με με παλαιότερη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου ο οποίος ισχυριζόταν ότι επρόκειτο για «ιδιωτική παρακολούθηση» και εξηγούσε ότι «οι ελληνικές αρχές δεν χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα λογισμικά (spyware)», σε μια αναντιστοιχία που εκθέτει πολλαπλά την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης:

Αλληλοδιαψεύδονται για τις παρακολουθήσεις: Ο Οικονόμου πιάστηκε με τον Κοντολέων στην πλάτη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter