Σκηνές χάους στη Σανγκάη μετά το lockdown

Σκηνές χάους στη Σανγκάη μετά το lockdown

Σκηνές χάους επικρατούν στη Σανγκάη, μετά την επιβολή σκληρού lockdown από την κεντρική κυβέρνηση του Πεκίνου, στο πλαίσιο της πολιτικής «μηδενικής Covid» που έχει αποφασίσει να εφαρμόσουν οι αρχές.

Τα βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αποκαλυπτικά. Ταυτόχρονα πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες για ελλείψεις τροφίμων και ανεπαρκείς ιατρικές προμήθειες.

Σε ένα από τα βίντεο που κυκλοφορούν, φαίνεται ένας άντρας που φορά προστατευτική στολή για τον κορονοϊό να έρχεται σε αντιπαράθεση και να χτυπά μια γυναίκα.

Σε άλλα δύο βίντεο φαίνονται εργαζόμενοι που επίσης φορούν προστατευτικές στολές να μαζεύουν ζώα, των οποίων οι ιδιοκτήτες νόσησαν με κορονοϊό, ενώ σε άλλα βίντεο βλέπουμε σκηνές από κέντρα καραντίνας ασθενών.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που η Σανγκάη επιβάλλει τόσο αυστηρούς περιορισμούς, καθώς μέχρι τον περασμένο μήνα, είχε μάλιστα υιοθετήσει μια πιο χαλαρή προσέγγιση από άλλες κινεζικές πόλεις, προχωρώντας σε έκτακτους τοπικούς περιορισμούς.

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι η προσέγγιση που ακολουθεί αυτή τη στιγμή η Σαγνκάη, ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη στην αρχή της πανδημίας, ωστόσο πλέον δεν έχει νόημα. Πολλοί κατηγορούν τη Κίνα πως ακολουθεί αυτή τη πολιτική καθώς προσπαθεί να αποφύγει να επικεντρωθεί στους ιατρικούς πόρους προς τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους.

Πηγή: AFP, Reuters

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter