Σοκ στη Βρετανία: Δίχρονο αγοράκι πέθανε από ασιτία δίπλα στον νεκρό πατέρα του

Σοκ στη Βρετανία: Δίχρονο αγοράκι πέθανε από ασιτία δίπλα στον νεκρό πατέρα του
Φωτογραφία: Facebook

Κύμα αντιδράσεων προκάλεσε στη Βρετανία ο θάνατος ενός δίχρονου αγοριού, το οποίο έχασε τη ζωή του από ασιτία. Ο μικρός Μπρόνσον Μπάτερσμπι, εντοπίστηκε κουλουριασμένος δίπλα στον νεκρό πατέρα του, ο οποίος έχασε την ζωή του από έμφραγμα, στο σπίτι τους στο Λινκολνσάιρ.

Το θλιβερό αυτό περιστατικό γεννά σοβαρά ερωτήματα για τη λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών, σε μια χώρα με αυξημένα προβλήματα και έντονη ανάγκη παρακολούθησης των παιδιών που ανήκουν ευάλωτες οικογένειες.

Το παιδί πέθανε από την πείνα, αφυδατωμένο και ανήμπορο να ζητήσει βοήθεια. «Ήταν πολύ μικρός για να ανοίξει το ψυγείο και να πάρει το φαγητό που ήταν μέσα», δήλωσε η μητέρα του Μπρόνσον, η οποία είδε για τελευταία φορά τον γιο της πριν από τα Χριστούγεννα, μετά από καβγά που είχε με τον πρώην σύζυγό της.

Τραγικό είναι δε το γεγονός, ότι το παιδάκι δεν μπόρεσε να βρει κάποιο από τα σνακ που συνήθιζε να τρώει, καθώς ο πατέρας του τα είχε πάρει από ένα χαμηλό ντουλάπι, για να μην μπορεί ο μικρός να τα παίρνει μόνος του, σύμφωνα με τη μητέρα του.

«Νομίσαμε ότι ήταν ένα σκυλάκι που έκλαιγε»

Η μοιραία αποκάλυψη έγινε όταν κοινωνικός λειτουργός έκανε την καθιερωμένη του επίσκεψη στο σπίτι πατέρα και γιου στις 2 Ιανουαρίου. Όταν διαπίστωσε κανείς δεν άνοιγε την πόρτα, ειδοποίησε την αστυνομία.

Επισκέφθηκε ξανά στις 4 Ιανουαρίου το σπίτι, αλλά και πάλι δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Έτσι, επικοινώνησε ξανά με την αστυνομία εκείνη την ημέρα.

Τα πτώματα του Κένεθ Μπάτερσμπι και του Μπρόνσον βρέθηκαν στις 9 Ιανουαρίου, όταν η ίδια η κοινωνική λειτουργός χρησιμοποίησε ένα κλειδί το οποίο πήρε από τον ιδιοκτήτη για να μπει στο σπίτι.

Μια ένοικος του συγκροτήματος κατοικιών όπου ζούσε ο Κένεθ, υποστήριξε ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, άκουσε πιθανότατα τις φωνές τους. «Σκεφτήκαμε ότι ήταν ένα σκυλάκι που έκλαιγε», υποστήριξε η ίδια μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η Χέδερ Σάντι, εκτελεστική διευθύντρια για τις υπηρεσίες παιδιών του Λινκολνσάιρ δήλωσε: «Ήταν ένα τραγικό περιστατικό και υποστηρίζουμε την οικογένεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Διεξάγουμε επανεξέταση της υπόθεσης μαζί με συνεργαζόμενες υπηρεσίες για να κατανοήσουμε καλύτερα τις συνθήκες και αναμένουμε επίσης τα αποτελέσματα των ερευνών του ιατροδικαστή».

Διαβάστε επίσης: Εμμάνουελ Τοντ: «Η Δύση καταρρέει» υποστηρίζει ο κορυφαίος Γάλλος στοχαστής

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter