Σοκαριστικές εικόνες: Ακροδεξιοί με μπιτόνι, έλουσαν με υγρό ένα βαγόνι στον ΗΣΑΠ – Οργή για τη στάση της αστυνομίας (Video)

Σοκαριστικές εικόνες: Ακροδεξιοί με μπιτόνι, έλουσαν με υγρό ένα βαγόνι στον ΗΣΑΠ – Οργή για τη στάση της αστυνομίας (Video)

Αφού δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την «Μεγάλη Πανευρωπαϊκή Συγκέντρωσή εθνικιστών» στο Νέο Ηράκλειο, οι ναζί έκαναν μια μικρή πορεία στο Θησείο και στη συνέχεια επιτέθηκαν σε κόσμο στον ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι.

Οι ακροδεξιοί κατέβηκαν ανενόχλητοι, μπήκαν σε βαγόνια και ξεκίνησαν να χτυπούν μετανάστες, γυναίκες και άτομα στη συνέχεια άτομα που επέστρεφαν από την αντιφασιστική διαδήλωση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες η αστυνομία παρότι βρισκόταν σε μικρή απόσταση, άφηνε τους φασίστες ανενόχλητους. Όταν μετά από πολλή ώρα τα ΜΑΤ αποφάσισαν να επέμβουν το έκαναν με τέτοιον τρόπο που ουσιαστικά να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύλληψη νεοναζί, όπως φαίνεται στο βίντεο.

Στο επόμενο βίντεο φαίνεται ένας ακροδεξιός να τρέχει λίγο και ο ΜΑΤατζής αντί να κυνηγήσει τον εγκληματία, σταματάει και κλωτσάει ένα κράνος. Σε άλλο βίντεο που ανέβηκε, άνδρας των ΜΑΤ συναντά μπροστά του κρανοφόρο και προφανώς αναγνωρίζει ότι πρόκειται για έναν από τους επιτιθέμενους νεοναζί. Ο αστυνομικός αρχικά σπρώχνει ήπια τον ακροδεξιό και στην συνέχεια τον αφήνει να φύγει ανενόχλητος παρότι έχει συμμετάσχει σε εγκληματικές ενέργειες.

Το πιο ανατριχιαστικό βίντεο, όμως, είναι αυτό που δείχνει τους ακροδεξιούς να ρίχνουν άγνωστο υγρό με μπιτόνι στο βαγόνι του Ηλεκτρικού, το οποίο ήταν γεμάτο με ανθρώπους. Πρόκειται για εικόνα που προκαλεί ανατριχιαστικούς συνειρμούς, καθώς αν επρόκειτο για εύφλεκτο υγρό, μιλάμε ουσιαστικά για απόπειρα δολοφονίας.

Μετά από αυτά τα επεισόδια γεννιούνται μεγάλα ερωτήματα για τη στάση της αστυνομίας, η οποία απαγόρευσε μεν στους αντιφασίστες να πραγματοποιήσουν πορεία στο Νέο Ηράκλειο, αλλά άφησε επικίνδυνους να κάνουν πορεία κανονικά στο Θησείο. Στη συνέχεια τους άφηνε ανενόχλητους να εξαπολύουν δολοφονικές επιθέσεις και όταν πια επενέβη το έκανε με τέτοιον τρόπο που να αποφευχθούν οι συλλήψεις νεοναζί.

Το υλικό από τις κάμερες του ΗΣΑΠ, αναμένεται να είναι αποκαλυπτικό. Ας ελπίσουμε να μην το δεσμεύσει και αυτό η αστυνομία αποφεύγοντας να το θέσει σε δημόσιο έλεγχο, όπως συνέβη κατά τον τραυματισμό της 16χρονης αντιφασίστρια το Σάββατο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter