Σουδάν: Αδύνατη η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας – Συνεχίζονται οι συγκρούσεις

Σουδάν: Αδύνατη η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας – Συνεχίζονται οι συγκρούσεις

Η παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας στο εμπόλεμο Σουδάν συνέχισε να μην είναι δυνατή σήμερα, τη δεύτερη ημέρα της κατάπαυσης πυρός μεταξύ του τακτικού στρατού και των παραστρατιωτικών, αλλά οι Σαουδάραβες και Αμερικανοί μεσολαβητές συνεχίζουν τις προσπάθειες για να δημιουργήσουν ασφαλείς διαδρόμους.

Από τα πρώτα λεπτά που τέθηκε σε ισχύ η κατάπαυση πυρός ύστερα από πέντε και πλέον εβδομάδες σύγκρουσης, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 1.000 ανθρώπους και έχει προκαλέσει πάνω από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένους και πρόσφυγες, κάτοικοι του Χαρτούμ δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι άκουγαν πυρά πυροβολικού και αεροπορικές επιδρομές.

«Οι συγκρούσεις μοιάζουν λιγότερο έντονες στο Χαρτούμ», σήμερα, σύμφωνα με τους μεσολαβητές. Αλλά οι ίδιοι δηλώνουν ότι παρουσίασαν στους απεσταλμένους του τακτικού στρατού του Άμπντελ Φάταχ αλ-Μπουρχάν και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ / RSF) του Μοχάμεντ Χαμντάν Νταγκλό «πληροφορίες που δείχνουν ότι παραβίασαν τη συμφωνία» της κατάπαυσης πυρός.

Η συμφωνία αυτή, που επιτεύχθηκε ύστερα από δύο εβδομάδες διαπραγματεύσεων στη Σαουδική Αραβία, έχει στόχο να δημιουργήσει διαδρόμους για τους αμάχους που έχουν εγκλωβιστεί στα διασταυρούμενα πυρά και για την ανθρωπιστική βοήθεια, την οποία χρειάζονται πάνω από 25 από τα 45 εκατ. Σουδανών, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter