Σούνακ: «Οι επιθέσεις των Χούθι δεν θα μείνουν ατιμώρητες»

Σούνακ: «Οι επιθέσεις των Χούθι δεν θα μείνουν ατιμώρητες»

«Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να στείλει ένα “ισχυρό μήνυμα”, ότι οι επιθέσεις των ανταρτών Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα είναι λάθος και δεν μπορούν να πραγματοποιούνται με “ατιμωρησία”», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου από Ουκρανία, όπου βρίσκεται.
Αναφερόμενος στις επιθέσεις των ανταρτών της Υεμένης, τόνισε πως «είδαμε τη μεγαλύτερη επίθεση σε πολεμικό πλοίο του βρετανικού ναυτικού που έχουμε δει εδώ και δεκαετίες, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν θα διστάσουμε να προστατεύσουμε ζωές και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της εμπορικής ναυτιλίας».

Δείτε επίσης: Υεμένη: Εκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα πλήγματα κατά των Χούθι

«Τον τελευταίο μήνα, έχουμε δει μια σημαντική αύξηση στον αριθμό των επιθέσεων των Χούθι σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα. Αυτό θέτει σε κίνδυνο αθώες ζωές, αναστατώνει την παγκόσμια οικονομία και επίσης αποσταθεροποιεί την περιοχή.

Είδαμε επίσης τη μεγαλύτερη επίθεση σε πολεμικό πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού που έχουμε δει εδώ και δεκαετίες», τόνισε ο Σούνακ, όπως ανέφερε το πρακτορείο PA Media.

Δείτε επίσης: Νέα επίθεση Ερντογάν προς τη Δύση: Προσπαθούν να μετατρέψουν την Ερυθρά θάλασσα σε θάλασσα από αίμα

«Είναι σαφές, ότι τέτοιου είδους συμπεριφορά δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αυτός είναι ο λόγος που πήρα αυτή την απόφαση με τους συμμάχους, για στοχευμένη δράση εναντίον στρατιωτικών στόχων, για να υποβαθμίσουμε και να διαταράξουμε την ικανότητα των Χούθι. Δεν θα διστάσουμε να προστατεύσουμε ζωές και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της εμπορικής ναυτιλίας», διαμήνυσε ο Σούνακ.
Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί εάν τα χτυπήματα στους Χούθι δεν καταφέρουν να αποτρέψουν τις επιθέσεις, ο Σουνάκ απάντησε ότι «οι επιθέσεις δεν θα μπορούσαν να συνεχιστούν με ατιμωρησία».

Δείτε επίσης: Υεμένη: Τι οδήγησε στην επίθεση των ΗΠΑ εναντίον των Χούθι

«Έχουμε πραγματοποιήσει μια σειρά από χτυπήματα μαζί με τους συμμάχους, που πιστεύουμε ότι θα υποβαθμίσουν και θα διαταράξουν την ικανότητα των Χούθι», επεσήμανε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Δείτε επίσης: Επικίνδυνη κλιμάκωση – Πυραυλικά χτυπήματα ΗΠΑ και Βρετανίας κατά των Χούθι στην Υεμένη

Βρετανία και ΗΠΑ σχεδιάζουν να χτυπήσουν τους Χούθι στην Υεμένη – Έκτακτο υπουργικό συγκάλεσε ο Σούνακ

ΗΠΑ: Κλιμακούμενες οι επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα – Ανησυχία ΟΗΕ για κίνδυνο επιδείνωσης

50 κάλπες απειλούν τη δημοκρατία

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter