Σπάρτη: Σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας έκρυψε τζίρο 852.000 ευρώ

Σπάρτη: Σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας έκρυψε τζίρο 852.000 ευρώ

Πάρτι φοροδιαφυγής έκανε σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας στη Σπάρτη, καθώς έκρυψε τζίρο ύψους 852.000 ευρώ συν 127.000 ευρώ ΦΠΑ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η έρευνα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ πραγματοποιήθηκε έπειτα από καταγγελία μέσω της εφαρμογής appodixi με αποτέλεσμα την επιβολή λουκέτου 48 ωρών στο κατάστημα, καθώς και προστίμου 63.500 ευρώ.

Σημειώνεται, πως οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, όταν έλαβαν την καταγγελία, πραγματοποίησαν σαρωτικούς ελέγχους στα φορολογικά στοιχεία του εν λόγω σούπερ μάρκετ εντοπίζοντας τα εξής:

1) Παρόλο, που το σούπερ μάρκετ είχε 4 ταμειακές μηχανές, μονάχα οι δύο μεταβίβαζαν τα δεδομένα των αποδείξεων στην ΑΑΔΕ.

2) Από τις άλλες δύο ταμειακές μηχανές κατά το διάστημα 22 Νοεμβρίου 2022 έως και 23 Νοεμβρίου του 2023, είχαν κοπεί 200 αποδείξεις, οι οποίες ωστόσο δεν είχαν κατατεθεί στο σύστημα της ΑΑΔΕ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το αμέσως επόμενο διάστημα η ΑΑΔΕ ετοιμάζει μπαράζ ελέγχων τόσο για τις προηγούμενες χρήσεις του καταστήματος αυτού όσο και στο σύνολο του δικτύου της αλυσίδας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter