Στα ολλανδικά δικαστήρια η KLM με κατηγορίες για greenwashing

Στα ολλανδικά δικαστήρια η KLM με κατηγορίες για greenwashing

H KLM θα χρειαστεί να υπερασπιστεί στην αίθουσα του δικαστηρίου τη διαφημιστική καμπάνια της που προωθεί φιλικές προς το κλίμα πτήσεις, κατόπιν καταγγελιών για «πράσινο» ξέπλυμα (greenwashing).

Ο ολλανδικός βραχίονας διαφημίσεων της Air France-KLM «παραβιάζει τη νομοθεσία για τους καταναλωτές της ΕΕ, δημιουργώντας τη λανθασμένη εντύπωση ότι οι πτήσεις της δεν συμβάλλουν στην επιδείνωση της κλιματικής έκτακτης ανάγκης», δήλωσαν οι οργανώσεις περιβαλλοντικού ακτιβισμού Fossielvrij και Reclame Fossielvrij, που μήνυσαν την αεροπορική εταιρεία.

«Η KLM έχει φιλόδοξη κλιματική προσέγγιση και θα ήθελε να εμπλέξει τους πελάτες της στο θέμα», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. «Μαθαίνουμε όλο και περισσότερα για την επικοινωνία της βιωσιμότητας και συνεχίζουμε να εξετάζουμε τους τρόπους επικοινωνίας μας ώστε να προσδιορίσουμε τι μπορεί να βελτιωθεί με στόχο τη μέγιστη διαφάνεια» πρόσθεσε.

Το ολλανδικό παρατηρητήριο διαφημίσεων έκρινε πέρυσι ότι ήταν παραπλανητική η εκστρατεία της KLM που έλεγε στους πελάτες ότι μπορούσαν να πετάξουν χωρίς εκπομπές άνθρακα. Στη συνέχεια, η εταιρεία μηνύθηκε από ολλανδικές περιβαλλοντικές ομάδες, που ισχυρίζονται ότι η διαφημιστική καμπάνια Fly Responsibly ισοδυναμεί με greenwashing.

Πηγή: Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter