Στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ η Κωνσταντίνα Κούνεβα

Στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ η Κωνσταντίνα Κούνεβα

Ανταποκρίθηκε και εκλογικά στο κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης που έχει απευθύνει ο Περισσός η μετανάστρια από την Βουλγαρία, συνδικαλίστρια στο χώρο του καθαρισμού και πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα. Εδώ και καιρό  μετέχει σε εκδηλώσεις του ΚΚΕ και σε κινητοποιήσεις συνδικαλιστικών δυνάμεων που το στηρίζουν κια η  πορεία αυτή επισφραγίστηκε με την εκλογική συμμετοχή της στα «κόκκινα» ψηφοδέλτια. Η Κωνσταντίνα Κούνεβα θα είναι υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ στην Α΄Αθήνας κατά τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Η συνδικαλιστική της δραστηριότητα είναι συνεχής ενώ για περισσότερα από δυο χρόνια μετέχει σε  κινητοποιήσεις του ΚΚΕ.  Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Νοέμβριο του 2021, η Κωνσταντίνα Κούνεβα ήταν παρούσα στην έδρα του ΚΚΕ στον Περισσό, κατά την παρουσίαση  του καλέσματος της Κεντρική Επιτροπής για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Τον  Ιανουάριο του 2023 είχε λάβει  δημοσιότητα η ομιλία της σε εκδήλωση  των Τομεακών Οργανώσεων Α’ Αθήνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τους μετανάστες δεύτερης γενιάς. Εκεί  η  Κωνσταντίνα Κούνεβα είχε αναφερθεί στα προβλήματα των καθαριστών-καθαριστριών και στην ανάγκη συγκρότησης σωματείου οικιακών βοηθών, που είναι «τεράστιος κλάδος αλλά αόρατος» όπως είχε πει.

Μεταξύ άλλων, τον περασμένο Μάρτιο μετείχε σε σύσκεψη των οργανώσεων του ΚΚΕ στο ΕΜΠ με  εργαζόμενες στην καθαριότητα του  ιδρύματος  ενώ νωρίτερα είχε δώσει το παρών  σε  πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Μέρας της Γυναίκας  στην αίθουσα εκδηλώσεων του κόμματος στον Περισσό. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, αρχές  Απριλίου  είχε δώσει το «παρών» στην ημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ,  για τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Απριλίου 2023 ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με την πρώην ευρωβουλευτή στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ. Σύμφωνα  με επίσημη ενημέρωση από τον Περισσό, συζήτησαν για τις πολιτικές εξελίξεις ενόψει των ερχόμενων βουλευτικών εκλογών και το κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης που απευθύνει το ΚΚΕ. Την ίδια μέρα ανακοινώθηκε ότι η  Κωνσταντίνα Κούνεβα, η οποία δήλωσε πως δίνει το “παρών” στο κάλεσμα συμπόρευσης, θα είναι υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ στην Α’ Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκλονιστική υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης εναντίον της προ δεκαπενταετίας έχει εγγραφεί στη συλλογική μνήμη. Ήταν δυο μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, μεσάνυχτα στις 22 Δεκεμβρίου 2008, όταν η Κωνσταντίνα  Κούνεβα, γενική γραμματέας της Παναττικής Ενωσης Καθαριστριών/ών τότε,  δέχτηκε επίθεση από αγνώστους με καυστικό υγρό στο πρόσωπο. Η υπόθεση συνδέθηκε άμεσα με τη συνδικαλιστική της δράση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter