Στα τέλη Αυγούστου θα ολοκληρωθεί η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν

Στα τέλη Αυγούστου θα ολοκληρωθεί η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Αυγούστου.

«Προβλέπουμε ότι η αποχώρηση θα ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου», δήλωσε, ενώ η αποχώρηση αυτή ξεπέρασε ήδη ένα σημαντικό στάδιο, μετά την αποχώρηση σήμερα των δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ από την αεροπορική βάση στο Μπαγκράμ.

Οι αμερικανικές δυνάμεις αποχώρησαν από τη μεγαλύτερη στρατιωτική τους βάση στο Αφγανιστάν, αφήνοντας πίσω ένα κομμάτι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου που έθαψαν πριν από 20 χρόνια σε μια χώρα όπου ο ανώτερος διοικητής των ΗΠΑ προειδοποίησε πως μπορεί να κυλήσει σε εμφύλιο πόλεμο χωρίς αυτούς.

«Όλοι οι Αμερικανοί στρατιώτες και δυνάμεις μέλη του ΝΑΤΟ αποχώρησαν από την αεροπορική βάση στο Μπαγκράμ», δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματικός ασφαλείας που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι η αποχώρηση «εξελίσσεται ικανοποιητικά» αλλά κάποιες αμερικανικές δυνάμεις θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στο Αφγανιστάν τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο μιας «αναλογικής μείωσης με τους συμμάχους», σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter