Στάση Μητσοτάκη για… μπουγάτσα στην Καβάλα, πλήρης αδιαφορία για τους εργαζόμενους στα Λιπάσματα

Στάση Μητσοτάκη για… μπουγάτσα στην Καβάλα, πλήρης αδιαφορία για τους εργαζόμενους στα Λιπάσματα

Άλλη μία επίδειξη… ανεμελιάς και αδιαφορίας για τα κοινωνικά προβλήματα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Όπως σημειώνει ο συντάκτης Απόστολος Τζιβελάκης στην τοπική ιστοσελίδα kavalareport.gr, το σωματείο εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας είχε γνωστοποιήσει τις προθέσεις του μέσω ανακοίνωσης, να συναντήσει τον πρωθυπουργό, ο οποίος βρέθηκε μεν στον Αμυγδαλεώνα, αλλά αδιαφόρησε πλήρως για την τύχη των απολυμένων εργαζομένων, τους οποίους, όπως καταγγέλλεται, αντιμετώπισε με αδιαφορία και δρακόντεια μέτρα στην ειρηνική διαδήλωσή τους έξω από το αεροδρόμιο «Λυδία».

Ο πρωθυπουργός αδιαφόρησε πλήρως στο κάλεσμα των εργαζομένων για συνάντηση. Αντ’ αυτού, όπως αναφέρει το kavalareport.gr, βρήκε χρόνο να κάνει στάση στη Νέα Καρβάλη για να φάει μπουγάτσα.

Αναλυτικά το δημοσίευμα του kavalareport.gr:

Tο επίσημο πρόγραμμα της περιοδείας του πρωθυπουργού στη Θράκη διέψευσε τις αρχικές πληροφορίες για σύντομη επίσκεψη στο αεροδρόμιο «Λυδία» του Αμυγδαλεώνα Καβάλας. Και όμως, τελικά ο πρωθυπουργός έκανε στάση στην Καβάλα, βρέθηκε στον Αμυγδαλεώνα, ίσως για να αιφνιδιάσει…

Αυτό βέβαια δημιούργησε εύλογα ερωτηματικά, καθώς μπορεί ακόμη να μην είχε επισημοποιηθεί το τελικό πρόγραμμα των επαφών του, ωστόσο, έστω και off the record, είχε σχεδόν «κλείσει» η επίσκεψη του στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα. Άλλωστε επρόκειτο για μια «σφήνα» στο υπόλοιπο πρόγραμμα.

Τα ερωτηματικά προέκυψαν από το γεγονός ότι, το πρόγραμμα χωρίς την επίσκεψη στο αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα, ήρθε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στα Λιπάσματα ότι θέλει να τον συναντήσει. Όσο αιφνιδιαστική ήταν η μη συμπερίληψη της επίσκεψης στην Καβάλα στο επίσημο πρόγραμμα άλλο τόσο αιφνιδιαστική ήταν και η απόφαση, η επίσκεψη αυτή τελικά να πραγματοποιηθεί.

Τα ερωτηματικά αυτά αυτά, μάλλον απαντήθηκαν, με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τελικά ο πρωθυπουργός τους εργαζόμενους, με αδιαφορία, με ΜΑΤ και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, για να «αντιμετωπιστεί» η ειρηνική διαδήλωση έξω από το αεροδρόμιο.

Από εκεί και πέρα, ο πρωθυπουργός, δεν θέλησε να συναντήσει τους εργαζόμενους, ωστόσο δεν παρέλειψε στη συνέχεια να κάνει στάση για μια μπουγάτσα σε γνωστό κατάστημα στη Νέα Καρβάλη Καβάλας.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και πλέον απολυμένοι, περιμένοντας τον Πρωθυπουργό, ζήτησαν για ακόμη μία φορά συνάντηση μαζί του, αναφέροντας τα εξής:

«Ο Πρωθυπουργός πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση αν τάσσεται με την υγιή επιχειρηματικότητα ή με τις διαστρεβλωμένες επιχειρηματικές πρακτικές του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Να θυμίσουμε ότι στη συνάντησή μας στην Ξάνθη ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά προκειμένου να δοθεί λύση και να σταματήσουν οι παράνομες πρακτικές του Λαυρεντιάδη.

Η ευθύνη βαρύνει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό προκειμένου να δοθεί ουσιαστική λύση.

Κάνεις δεν μπορεί να καλύπτει τις διαστρεβλωμένες επιχειρηματικές πρακτικές του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.”

Αξίζει επίσης να θυμίσουμε την ανακοίνωση- επιστολή του σωματείου προς τον πρωθυπουργό:

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Όπως ήδη γνωρίζετε, 130 εργαζόμενοι στα Λιπάσματα στην Καβάλα και οι οικογένειές μας δίνουμε έναν τιτάνιο αγώνα απέναντι στις παράνομες επιχειρηματικές πρακτικές του κ. Λαυρεντιάδη.

Οι απολύσεις μας κρίθηκαν παράνομες με σωρεία δικαστικών αποφάσεων που αναγνωρίζουν την καταχρηστικότητα της συναλλακτικής συμπεριφοράς του κ. Λαυρεντιάδη σε βάρος αφενός ημών των εργαζομένων, και αφετέρου του Δημοσίου συμφέροντος.

Άλλωστε τόσο Εσείς, όσο και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής σας έχετε από το βήμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου έχετε αναφερθεί με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τις παράνομες επιχειρηματικές πρακτικές του κ. Λαυρεντιάδη.Πραγματικά, επικαλούμαστε κάθε λέξη από αυτές που χρησιμοποιήσατε προκειμένου να προφέρετε και να αναδείξετε αυτές τις έκνομες τακτικές –πρωτοφανείς σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο– που διαμορφώνουν ένα σύμπλεγμα νοσηρής παραβατικής λειτουργίας, παράνομων απολύσεων, πλημμελών κανόνων υγείας, ασφάλειας και περιβαλλοντικής προστασίας, καθώς και διαφυγής υπέρογκων χρεών με κοινό παρονομαστή την παραγωγή τεράστιας ζημίας για το Δημόσιο συμφέρον, το κοινωνικό σύνολο και την υγιή επιχειρηματικότητα.

Σε κάθε περίπτωση θυμόμαστε, όπως θεωρούμε και Εσείς, τις δεσμεύσεις που αναλάβατε στη συνάντηση που είχαμε στην Ξάνθη. Εκεί όπου επισημάνατε τη βούληση και απόφασή σας να υπερασπιστείτε νομικά και πολιτικά την εξεύρεση λύσης στο σύνολο των διαιωνιζόντων ζητημάτων που αφορούν τους εργαζόμενους οι οποίοι αν και δικαιωμένοι παραμένουμε απολυμένοι, την τοπική κοινωνία για τις συνθήκες λειτουργίας του εργοστασίου, αλλά και το λαβύρινθο των παρένθετων εταιρειών, τις «εταιρείες – βιτρίνες» δηλαδή που σωρεύουν χρέη εκατομμυρίων στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Άλλωστε το δυσθεώρητο ύψος των χρεών αυτών που αποκάλυψε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Τσακλόγλου κατά τη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης, θα κληθεί εν τέλει να πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Η μοναδική λιπασματοβιομηχανία της χώρας παραμένει δέσμια των παράνομων επιχειρηματικών πρακτικών. Ο μηχανολογικός και τεχνολογικός εξοπλισμός του εργοστασίου απαξιώνεται και η περιβαλλοντική προστασία συνιστά άγνωστη έννοια. Πειστήρια στοιχεία της αποεπένδυσης και των πλημμελών συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας, η πληθώρα των εργατικών ατυχημάτων με τελευταίο το πρόσφατο εργατικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή ενός νέου συναδέλφου.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε μια πολύ βαριά χημική βιομηχανία δεν απασχολείται κανείς εργαζόμενος με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου.

Σε αυτή την κατεύθυνση και ενόψει της επικείμενης επίσκεψής σας στην πόλη της Καβάλας, σας καλούμε να μην κλείσετε τα μάτια στις παραπάνω συμπεριφορές και να πραγματοποιήσετε συνάντηση με τους εκλεγμένους εκπροσώπους του Σωματείου μας.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να ακούσετε τις θέσεις των εργαζομένων, να αξιολογήσετε τα πραγματικά περιστατικά και ακολούθως να προβείτε σε κάθε ενδεδειγμένη ενέργεια, για την προάσπιση των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου, τη θωράκιση της ασφαλούς λειτουργίας της μοναδικής λιπασματοβιομηχανίας της Πατρίδας μας, την προστασία του περιβάλλοντος, την αποκατάσταση των απολυμένων εργαζόμενων και τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων του συνόλου των εργαζομένων που απασχολούνται στα Λιπάσματα Καβάλας. Αναμένουμε και προσβλέπουμε στην ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter