Σταθάκης: Η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα με τις κατεδαφίσεις των αυθαίρετων

Σταθάκης: Η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα με τις κατεδαφίσεις των αυθαίρετων

Συνεχίστηκαν σήμερα οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην περιοχή Λιμνιώνα στο Γραμματικό, ύστερα από τη σχετική απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας. Από νωρίς το πρωί, συνεργεία εργάστηκαν για την κατεδάφιση τριών κτισμάτων που βρίσκονται σε δημόσια δασική έκταση.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης «Οι κατεδαφίσεις που ξεκίνησαν πριν μια εβδομάδα προχωρούν με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς και θα επιταχυνθούν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα σε αιγιαλούς, αναδασωτέες εκτάσεις, εθνικούς δρυμούς και ρέματα» και πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα, ο νόμος για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος δίνει ισχυρά κίνητρα για τη συμμόρφωση των πολιτών με τη διαδικασία της αυτοκατεδάφισης». Ακόμη, ο κ. Σταθάκης, σημείωσε: «Οι παραπάνω διαδικασίες εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη χωροταξική και πολεοδομική ανασυγκρότηση της χώρας, που περιλαμβάνει: την ανάρτηση και επικύρωση των δασικών χαρτών, την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, την εκπόνηση νέων Ειδικών και Περιφερειακών Χωροταξικών Πλαισίων, τη δημιουργία ενός νέου χρηματοδοτικού εργαλείου για την εκπόνηση Τοπικών Χωρικών Σχεδίων από τους δήμους. Παράλληλα, απλοποιείται η διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών με το πληροφοριακό σύστημα e-‘Αδειες και ενισχύεται ο μηχανισμός αποτροπής αυθαιρεσιών με τη δημιουργία του επιτελικού, εποπτικού, φορέα των Περιφερειακών και Τοπικών Παρατηρητηρίων Ελέγχου Δόμησης».

Σημειώνεται, ότι την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσουν οι κατεδαφίσεις που αναλαμβάνει να υλοποιήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), εφαρμόζοντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την επιτάχυνση της κατεδάφισης 3.200 αυθαιρέτων κτισμάτων στην Αττική.

Αύριο πρόκειται να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ του ΥΠΕΝ, με τον μειοδότη εργολάβο για την κατεδάφιση των τελεσίδικα αυθαιρέτων που βρίσκονται μέσα σε αιγιαλό στο παραλιακό μέτωπο Αθηνών- Σουνίου (35-70 χλμ).

Τέλος, έχουν δρομολογηθεί για την επόμενη εβδομάδα κατεδαφίσεις στα ρέματα στην περιοχή της Μάνδρας από την αποκεντρωμένη διοίκηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter