ΕΕ: Στέλνει 210 εκατ. ευρώ στη Μαυριτανία για νέα (αντι)μεταναστευτική συμφωνία

ΕΕ: Στέλνει 210 εκατ. ευρώ στη Μαυριτανία για νέα (αντι)μεταναστευτική συμφωνία

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, και ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, αποκάλυψαν σχέδια χρηματοδότησης ύψους 210 εκατομμυρίων στη Μαυριτανία, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η μετανάστευση στα Κανάρια νησιά, καθώς και να ξεκινήσουν νέα έργα ενέργειας και υποδομών.

Σύμφωνα με τον Guardian, τα στοιχεία – που θα δημοσιευθούν σύντομα από τη Frontex (Οργανισμός Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακης) – δείχνουν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που διακινδυνεύουν τη ζωή τους κάνοντας το επικίνδυνο θαλάσσιο ταξίδι από τις ακτές της δυτικής Αφρικής προς τα ισπανικά νησιά, αυξήθηκε δραματικά τον περασμένο χρόνο.

Οι ηγέτες της ΕΕ συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Μαυριτανίας, Μοχάμετ Ουλντ Γκαζουανί, για να συζητήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή του Σαχέλ.

«Η ανασφάλεια και η έλλειψη οικονομικών ευκαιριών στην περιοχή ωθούν πολλούς ανθρώπους να μεταναστεύσουν», είπε η Φον Ντερ Λάιεν στους δημοσιογράφους, καθώς στεκόταν δίπλα στον Σάντσεθ και τον Γκαζουανί. «Αυτό οδηγεί πολλούς να πέσουν θύματα λαθρεμπόρων και να θέσουν τις ζωές τους σε κίνδυνο».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας γίνονται όλο και περισσότερο το σκαλοπάτι για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που προσπαθούν να φτάσουν στην ηπειρωτική Ευρώπη από τη Δυτική Αφρική.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επαίνεσε τον Γκαζουανί για τη στήριξη που παρείχε η χώρα του σε 150.000 πρόσφυγες και υποσχέθηκε την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας ως μέρος του πακέτου της συμφωνίας τους. Ανακοίνωσε επίσης την υποστήριξη για μια νέα γραμμή ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης μεταξύ της πρωτεύουσας και της νοτιοανατολικής χώρας, καθώς και βελτιωμένους δρόμους προς τα βόρεια, όπου η Μαυριτανία ελπίζει να αναπτύξει αιολική, ηλιακή και ενέργεια υδρογόνου.

Διαβάστε επίσης:

Πρόκληση Ισραήλ κατά ΟΗΕ: Persona non grata η ειδική εισηγήτρια για τα παλαιστινιακά εδάφη

Διεθνής Τύπος: «Το χειρότερο σενάριο πολέμου εδώ και μισό αιώνα»

Σουηδία: Φωτιά και εκρήξεις σε υπό κατασκευή θεματικό πάρκο με νεροτσουλήθρες (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter