Στην Ευελπίδων για προθεσμία σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης – Νέες καταγγελίες εναντίον του

Στην Ευελπίδων για προθεσμία σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης – Νέες καταγγελίες εναντίον του

Στο γραφείο της 19ης ανακρίτριας αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα Τετάρτη ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος από χθες ανακοίνωσε δια του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια ότι σκοπεύει να μεταβεί αυτοβούλως στο ανακριτικό γραφείο για να ζητήσει και νέα προθεσμία ώστε να προετοιμάσει την απολογία του.

Μετά από τέσσερις ημέρες παραμονής του στο κελί του στην ΓΑΔΑ ο Δημήτρης Λιγνάδης που κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή συνεχίζει να αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία εναντίον του, παρά τις συνεχείς αποκαλύψεις. 

Ιδιαίτερα σοκαριστική είναι η νέα μαρτυρία που ήρθε στη δημοσιότητα από πρώην φοιτήτρια του Δημήτρη Λιγνάδη στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου η οποία καταγγέλλει μεταξύ άλλων πως τον είδε να αυνανίζεται μέσα στην αίθουσα, κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Στην νέα καταγγελία που έφερε στη δημοσιότητα η LIFO, η πρώην φοιτήτρια Α. Α εξιστορεί περιστατικά από την περίοδο 2004-2005 για τα όσα έζησε η ίδια αλλά και σε όσα της μετέφερε συμφοιτητής της που είχε σχέση εκείνη την εποχή με το Δημήτρη Λιγνάδη. Παράλληλα, αναφέρει πως έχει στείλει μια καταγγελία στο ΣΕΗ για ένα από τα περιστατικά και δηλώνει πως «αν με καλέσουν, θα πάω να καταθέσω».

Πληροφορίες αναφέρουν πως στις δικαστικές αρχές επρόκειτο να καταθέσουν τις επόμενες ημέρες κι άλλοι μάρτυρες που έχει προτείνει ένας εκ των μηνυτών.

Στην εισαγγελία ο Τσαρούχας

Παράλληλα, στην εισαγγελία προσήλθε περίπου στις 9:30 το πρωί σήμερα και ο πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου του ΣΕΗ Πασχάλης Τσαρούχας, προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και να προσκομίσει στον εισαγγελέα τους φακέλους με καταγγελίες στο σωματείο. 

Ο κ. Τσαρούχας παρέμεινε για λιγότερο από μία ώρα  στο γραφείο του εισαγγελέα που παρέδωσε στον εισαγγελικό λειτουργό φακέλους με υποθέσεις που αφορούν σεξουαλική βία και έχουν καταγγελθεί στο πλαίσιο του πειθαρχικού ελέγχου, δεσμευόμενος πως θα επανέλθει, αν χρειαστεί, να προσκομίσει νεότερα στοιχεία.

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείο, ο ηθοποιός τόνισε «το ειδικό χαρακτηριστικό» που έχουν οι φάκελοι που προσκόμισε στην Δικαιοσύνη, εξηγώντας ότι είναι αποκλειστικά για υποθέσεις σεξουαλικής βίας.

«Καταθέσαμε με τους φακέλους. Ελπίζουμε για την καλύτερη έκβαση των υποθέσεων. Δεν μπορώ να πω ούτε πόσες υποθέσεις κατέθεσα, ούτε ποιες. Οι καταγγελίες είναι για προσβολή γενετήσιας ελευθερίας. Δεσμευθήκαμε ότι οποιαδήποτε νέο στοιχείο θα το συμπληρώσουμε», δήλωσε ο κ. Τσαρούχας.

«Πόλεμος» δικηγόρων

Την ίδια ώρα, ένας «πόλεμος» έχει ξεσπάσει εναντίον των δικηγόρων. Παρά τη σειρά αποκαλύψεων, ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας αποκάλυψε την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει, κάνοντας λόγο για «πολιτικά συμφέροντα» ενώ χαρακτήρισε τους «δήθεν» μάρτυρες «αναξιόπιστες προσωπικότητες, που δήθεν επιβεβαιώνουν γεγονότα». 

Η δήλωση του Αλέξη Κούγια έφερε την αντίδραση του δικηγόρου του θύματος και μηνυτή του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη, Ιωάννη Βλάχου, ο οποίος έκανε λόγο για «απελπισία και ένδεια υπερασπιστικών επιχειρημάτων» και προανήγγειλε νέες αποκαλύψεις για τον Δ. Λιγνάδη. «Ο ισχυρισμός ότι ο εντολέας μου, Σουηδός πολίτης, έχει πολιτικά κίνητρα, προσβάλλει τη νοημοσύνη και τη Δικαιοσύνη που ενήργησε με αποφασιστικότητα για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, ενώ επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να αποθαρρύνει θύματα και μάρτυρες» ανέφερε μεταξύ άλλων 

Στην ανακρίτρια οι συνήγοροι του Νίκου Σ.

Ενώπιον της ανακρίτριας, αναμένεται να βρεθούν σήμερα Τετάρτη και οι συνήγοροι του Νίκου Σ., ο ο οποίος μιλώντας στο 2020mag περιέγραψε τη δική του εμπειρία με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Οι συνήγοροι του Γεωργία Παλαιολόγου και Πατρίκιος Πατρικουνάκος ήδη έχουν καταθέσει καταγγελία του εντολέα τους στο ΣΕΗ και μπορεί η υπόθεση να έχει παραγραφεί για την δικαιοσύνη, άλλα μια κατάθεση του Νίκου Σ. ίσως ενισχύσει την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο Νίκος Σ. είχε μίλησε καταγγέλλοντας πως το 2005 βιάστηκε από τον ήδη κατηγορούμενο καλλιτέχνη, καθώς και έναν ακόμη, γνωστό σήμερα από ρόλους του σε τηλεοπτικά σίριαλ, ηθοποιό, στο σπίτι του πρώτου. Ήδη για την υπόθεση του δεύτερου καταγγελλόμενου ηθοποιού διενεργείται έρευνα.

Αν και η υπόθεσή του έχει περάσει το χρόνο παραγραφής για τα κακουργήματα (15 έτη), η Δικαιοσύνη θα κρίνει πώς τελικά θα διαχειριστεί τα καταγγελλόμενα από τον Νίκο Σ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter