Στη φυλακή ξανά ο παιδεραστής του Ρεθύμνου, Νίκος Σειραγάκης – Είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης

Στη φυλακή ξανά ο παιδεραστής του Ρεθύμνου, Νίκος Σειραγάκης – Είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης

Τον δρόμο για τη φυλακή αναμένεται να πάρει ξανά ο παιδεραστής Νίκος Σειραγάκης ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων, καθώς συνελήφθη ξανά σήμερα Τρίτη 20 Ιουνίου στη Νέα Ιωνία.

Ο Σειραγάκης είχε αποφυλακιστεί στις αρχές Απριλίου έχοντας εκτίσει ποινή μόλις 12,5 ετών. Η αποφυλάκιση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις με αποτέλεσμα την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου ο οποίος είχε ζητήσει από την εισαγγελία Ναυπλίου το βούλευμα με το οποίο είχε αποφυλακιστεί.

Συγκεκριμένα η αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Αδαμαντία Οικονόμου, είχε ζητήσει την αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου πλημμελειοδικών Ναυπλίου με το οποίο αποφυλακίστηκε ο Νίκος Σειραγάκης, με το σκεπτικό ότι δεν είχε εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ ο Σειραγάκης συνελήφθη επειδή «σε βάρος του εκκρεμούσε παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών Ναυπλίου, η οποία διέτασσε τη σύλληψη του, καθώς και τη συνέχιση της κράτησης του βάσει δικαστικών αποφάσεων, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης -220- ετών για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνησης παιδιών».

Πρόκειται ειδικότερα «για την υπ’ αριθ. 3554/2023 από 09/06/2023  παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών Ναυπλίου, η οποία διέτασσε τη σύλληψη του, καθώς και η συνέχιση της κράτησης του δυνάμει της υπ’ αριθ. 110,123,124/2016 από 10/11/2026 απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πειραιώς».

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Σειραγάκης είχε αποφυλακιστεί και πάλι τον Απρίλιο του 2020, αλλά παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί. Έπειτα από εισαγγελική παραγγελία επέστρεψε στις φυλακές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter