Στίβος: Κατερίνα από μάλαμα, στο Documento

Στίβος: Κατερίνα από μάλαμα,  στο Documento

Στολισμένη όχι με ένα, αλλά με δύο χρυσά μετάλλια έρχεται στο σημερινό Documento η Κατερίνα Στεφανίδη! Έξι μήνες μετά το Ρίο, το κορίτσι-μάλαμα του ελληνικού αθλητισμού κατέκτησε την 1η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του κλειστού στίβου με άλμα 4μ85 στο Βελιγράδι.

Η απονομή θα γίνει στην «Κόμπακ Αρένα» το μεσημέρι της Κυριακής, την ίδια ώρα που αρκετοί από εσάς θα διαβάζετε τη δισέλιδη συνέντευξη που παραχώρησε μέσω Skype στον Νίκο Παπαδογιάννη στις αθλητικές σελίδες της εφημερίδας μας. «Κοιμάμαι ήσυχη, επειδή ξέρω ότι είμαι καθαρή», απάντησε η Στεφανίδη όταν τη ρωτήσαμε για την υστεροφημία της.

Η 27χρονη επικοντίστρια δυσκολεύτηκε αρχικά όταν έριξε τον πήχυ στα 4μ55, αλλά γρήγορα βρέθηκε σε τετ-α-τετ με τη Γερμανίδα Ρίζιχ στη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου. Η Ρίζιχ πέρασε χωρίς απώλειες όλα τα ύψη μέχρι και τα 4μ75, αλλά η Στεφανίδη καθάρισε με την πρώτη τόσο τα 4μ80 όσο και τα 4μ85, με μικρή βοήθεια της τύχης (αφού ο πήχυς κινήθηκε και στις δύο προσπάθειες πριν αποφασίσει να μείνει στη θέση του).

Η Κατερίνα, που πλέον αρχίζει προετοιμασία για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, το καλοκαίρι στο Λονδίνο, επιχείρησε να πάρει από την Ισινμπάγιεβα το ρεκόρ αγώνων, αλλά δεν μπόρεσε να ανεβεί στα 4μ91. Η Σουηδέζα Μπένγκτσον και η Ουκρανή Κιλίνκο μοιράστηκαν την τρίτη θέση με 4μ55.

Μετάλλιο κατέκτησε στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και η 26χρονη Βούλα Παπαχρήστου, τρίτη στο τριπλούν με 14μ24, καλύτερη προσωπική της επίδοση για φέτος αλλά όχι αρκετή για να νικήσει τη Γερμανίδα Γκίρις (14μ37) και την Πορτογαλίδα Μαμόνα (14μ30). Ηταν το τρίτο χάλκινο μετάλλιο της καριέρας της σε μεγάλη διοργάνωση.

Συνολικά, η ελληνική αποστολή ανέβασε τρεις αθλητές στο βάθρο, αφού
προηγήθηκε την Παρασκευή ο Κωνσταντίνος Φιλιππίδης, ασημένιος στο άλμα επί
κοντώ με πανελλήνιο ρεκόρ, 5μ85.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter