Στην Αθήνα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν το απόγευμα

Στην Αθήνα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν το απόγευμα

Και αίφνης, με αφορμή την περίφημη διπλωματία των σεισμών, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ζητά την επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, η Ντόρα Μπακογιάννη από την Κρήτη μίλησε για συνεκμετάλλευση στη ΝΑ Μεσόγειο και όλως τυχαίως όλο αυτό εξελίσσεται ένα 24ωρο πριν την έλευση του Αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν στην Αθήνα.

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Η Ντόρα Μπακογιάννη άλλαξε τηλέφωνο επιβεβαιώνοντας το Documento (Video)

Αν στο κάδρο όλων των παραπάνω τοποθετήσει κανείς τον πόλεμο στην Ουκρανία ο οποίος εξελίσσεται πλέον σε μια ένοπλη αντιπαράθεση ΝΑΤΟ-Ρωσίας χωρίς σημάδια αποκλιμάκωσης και την αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο, αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα το κερασάκι και το διακύβευμα στην επίσκεψη του αμερικανού ΥΠΕΞ σε Γερμανία, Τουρκία και Ελλάδα.

Δείτε επίσης: Τουρκία: Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μπλίνκεν ανακοίνωσε τη χορήγηση επιπρόσθετης βοήθειας ύψους 100 εκατ. δολαρίων για τους σεισμοπαθείς

Ακόμη και αν δεν είναι το πρώτιστο είναι προφανές ότι μια αποκλιμάκωση στα Ελληνοτουρκικά θα επιτρέψει την Αθήνα να άρει τις επιφυλάξεις της για αποστολή πολεμικού υλικού (κυρίως σύγχρονων αρμάτων) στην Ουκρανία κάτι που αποτελεί διακαεί πόθο του ΝΑΤΟ.

Επί του παρόντος η Αθήνα καίγεται να μάθει τις προθέσεις του Ρ. Τ. Ερντογάν αλλά και το ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών στη γειτονική χώρα κάτι που σίγουρα θα συζητήσει ο κ. Μπλίνκεν στην Άγκυρα.

Ο τελευταίος φτάνει το απόγευμα στην Αθήνα και στις 19:30 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Να θυμίσουμε ότι η περίφημη πρόταση έξι σημείων που κόμισε η Άγκυρα στην Αθήνα στη συνάντηση του Βερολίνου προέβλεπε αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων σε ορίζοντα, έναρξη κοινών ερευνών για τον εντοπισμό και την αξιοποίηση υδρογονανθράκων στο Αιγαίο,  συνέχιση των διερευνητικών επαφών των δύο πλευρών, επαναφορά των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), συνέχιση των στρατιωτικών συνομιλιών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και αναγνώριση δικαιωμάτων στην μουσουλμανική μειονότητα Θράκης και Δωδεκανήσων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter