Στην Τουρκία Σουηδοί και Φινλανδοί αξιωματούχοι για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ

Στην Τουρκία Σουηδοί και Φινλανδοί αξιωματούχοι για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ

Σουηδοί και Φιλανδοί πολιτικοί αξιωματούχοι βρέθηκαν την Τετάρτη στην Τουρκία. Μπορεί προς το παρόν να μην έχουν γνωστοποιηθεί λεπτομέρειες σχετικά με την συζήτηση των εκπροσώπων των δύο βορειοευρωπαϊκών χωρών με την Τουρκία, ωστόσο είναι γνωστό πως βασικό αντικείμενο της συζήτησής τους υπήρξε η ένταξη των χωρών στο ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία είχε υιοθετήσει αρνητική στάση ως προς την ένταξή τους επικαλούμενη πως στο παρελθόν περισσότερο η Σουηδία και λιγότερο η Φιλανδία είχε στο παρελθόν υποστηρίξει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν το οποίο η Τουρκία χαρακτηρίζει ως τρομοκρατική οργάνωση.

Η πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον είχε δηλώσει επί του θέματος : «Δεν στέλνουμε χρήματα ή όπλα σε τρομοκρατικές οργανώσεις», είπε η Άντερσον. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Εσθονό πρωθυπουργό, η Άντερσον είπε ότι «σε αυτούς τους καιρούς, είναι σημαντικό να ενισχύσουμε την ασφάλειά μας». Είπε ακόμα ότι η Σουηδία έχει «έναν εποικοδομητικό διάλογο» με την Τουρκία και ότι η Στοκχόλμη «είναι πρόθυμη να διευθετήσει ζητήματα, παρεξηγήσεις και ερωτήματα».

Οι αντιπρόσωποι των δύο χωρών συναντήθηκαν με τον εκπρόσωπο του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, και τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ. Σύμφωνα με τους Τούρκους αξιοματούχους επικεφαλής της σουηδικής αντιπροσωπείας ήταν ο υφυπουργός Όσκαρ Στένστρομ, ενώ η Γιούκα Σαλοβάρα, υφυπουργός Εξωτερικών, επικεφαλής της φινλανδικής αντιπροσωπείας.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter