Στον Λευκό Οίκο ο Ζελένσκι – Τι είπαν με τον Μπάιντεν για Ουκρανία και Πούτιν

Στον Λευκό Οίκο ο Ζελένσκι – Τι είπαν με τον Μπάιντεν για Ουκρανία και Πούτιν
Πηγή: Scrrenshot/YouTube

Στον Λευκό Οίκο έφτασε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι για συνάντηση με τον αμερικανό ομόλογο του Τζο Μπάιντεν, στο πρώτο ταξίδι του Ζελένσκι στο εξωτερικό, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Κύριε πρόεδρε, χαίρομαι που σας έχουμε εδώ», είπε ο Μπάιντεν στον Ζελένσκι. «Είναι τιμή μου να βρίσκομαι στο πλευρό σας για την ενωμένη άμυνα ενάντια σε αυτόν τον κτηνώδη, βίαιο πόλεμο που διεξάγει ο Πούτιν».

«Ο αμερικανικός λαός στέκει υπερήφανα στο πλευρό του ουκρανικού», δήλωσε επίσης ο Τζο Μπάιντεν μπροστά στις κάμερες, συμπληρώνοντας μάλιστα πως οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό της Ουκρανίας «για μια δίκαιη ειρήνη».

«Είναι δύσκολο να βρω τις λέξεις να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας αλλά ευχαριστούμε τόσο πολύ και χαιρόμαστε να είμαστε εδώ» είπε ο Ζελένσκι και πρόσθεσε «Μεταφέρω ευχαριστίες από τον λαό μας στον λαό σας». Ο Ζελένσκι έδωσε μάλιστα στον αμερικανό πρόεδρο μετάλλειο ουκρανού ήρωα πολέμου κατόπιν αιτήματος του τελευταίου, σύμφωνα πάντα με τον ουκρανό πρέοδρο.

Νωρίτερα, στον Λευκό Οίκο τον Πρόεδρο Ζελένσκι υποδέχθηκε ο Τζο Μπάιντεν με τη σύζυγό του.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία έχει ζητήσει από την κυβέρνηση Μπάιντεν πιο προηγμένα όπλα, τα οποία –σύμφωνα με το Κίεβο– θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν στη νίκη κόντρα στον ρωσικό στρατό. Ωστόσο, οι ΗΠΑ φέρονται επιφυλακτικές φοβούμενες την περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου και απογοητεύοντας τους ουκρανούς αξιωματούχους σε μια στιγμή που προσπαθούν να απωθήσουν τις ρωσικές δυνάμεις.

 

Πηγή: CNN, Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter