Στόχος ο εμβολιασμός του πληθυσμού μέχρι το καλοκαίρι δήλωσε ο Χρήστος Ταραντίλης

Στόχος ο εμβολιασμός του πληθυσμού μέχρι το καλοκαίρι δήλωσε ο Χρήστος Ταραντίλης

Στην Βουλή η αγορά των γαλλικών Rafale

Έχουμε εξασφαλίσει 24 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου που δίνει την δυνατότητα για εμβολιασμούς 15 εκατομμυρίων πολιτών, ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.

Είπε ακόμη ότι θα αυξηθεί σταδιακά ο ρυθμός των εμβολιασμών από 5.000 ημερησίως που είναι τώρα και θα ξεπεράσει τους 10.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα έχουμε 400.000 εμβολιασμούς και μέχρι το τέλος Μαρτίου το ενάμισι εκατομμύριο. Στόχος, είπε είναι μέσα στο καλοκαίρι να έχει επιτευχθεί ο εμβολιασμός του 70% του πληθυσμού ώστε να έχουμε ανοσία. Οτιδήποτε αφορά άνοιγμα ή κλείσιμο δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της καραντίνας, ο κ. Ταραντίλης είπε ότι θα αποφασίζεται μετά από τις εισηγήσεις της Επιτροπής και ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων. O κ. Ταραντίλης δεν διέψευσε το δημοσίευμα του Politico για τον περιορισμένο αριθμό εμβολίων, ωστόσο είπε ότι η χώρα θα εξαντλήσει την δυνατότητα για την προμήθεια εμβολίων.

Ο κ. Ταραντίλης άφησε ανοικτή την αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς στους 12 μήνες, στο πλαίσιο των παλαιότερων εξαγγελιών του πρωθυπουργού, σημείωσε όμως ότι δεν εξετάζεται η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στα 18.

Ανέφερε ακόμη ότι κατατέθηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης προς Δυσμάς στα 12 ναυτικά μίλια και σημείωσε ότι προβλέπει πως η «Η Ελληνική Δημοκρατία επιφυλάσσεται για την άσκηση και στις λοιπές περιοχές της Επικράτειάς της των αντίστοιχων δικαιωμάτων της, όπως αυτά απορρέουν από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών της 10ης Δεκεμβρίου 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία αποτυπώνει διεθνές εθιμικό δίκαιο».

Επιπλέον Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή και θα ψηφιστεί εντός της εβδομάδας το νομοσχέδιο για την έγκριση της αγοράς μιας μοίρας 18 (12 μεταχειρισμένων και 6 καινούργιων) γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών «Rafale». Γίνεται, έτσι, ένα ακόμη βήμα, στην κατεύθυνση για άμεση ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα έξι από τα αεροσκάφη αυτά θα έρθουν στη χώρα μας έξι μήνες μετά την υπογραφή της Σύμβασης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter