Στριμωγμένος στα αδιέξοδά του ο Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο

Στριμωγμένος στα αδιέξοδά του ο Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο

Την εικόνα ενός αγχωμένου και κουρασμένου πρωθυπουργού έδωσε κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου στην πρώτη του εμφάνιση ως πρωθυπουργός μετά από σειρά κομματικών εμφανίσεων, επιχείρησε να κρυφτεί από τη σωρεία αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των υποκλοπών που κηλιδώνει την εικόνα του διεθνώς, επιστρατεύοντας την οικονομία και τις ζοφερές προβλέψεις για το μέλλον της.

Δείτε επίσης: Απαξιώνει τις αντιδράσεις για το νομοσχέδιο συγκάλυψης των παρακολουθήσεων η κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, θα είναι αβέβαιοι» ανέφερε σε κομβικό σημείο κατά την εισήγησή του στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο του έτους ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά το οποίο αναλώθηκε σε σημεία του προϋπολογισμού που αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες, παριστάνοντας σε όλη τη διάρκειά της πως δεν βρίσκεται ο ίδιος και η κυβέρνησή του σε περιδίνηση από το πολύκροτο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ώρα που το Documento και ο μισός έντυπος Τύπος φέρνουν στο φως σοβαρότατες πτυχές του σκανδάλου που φέρνουν στο επίκεντρο τον ίδιο, ο πρωθυπουργός επέλεξε να μην κάνει την παραμικρή αναφορά στα όσα έχουν δημοσιευτεί, ούτε και στο γεγονός πως τα στοιχεία έχουν ήδη πάει στη δικαιοσύνη. Μοναδική του αναφορά αφορούσε την ψήφιση του νομοσχεδίου για το απόρρητο των επικοινωνιών «το οποίο θα ψηφιστεί πριν το τέλος του χρόνου».

Διαβάζοντας σε όλη τη διάρκεια της εισήγησής του από τα χαρτιά του την εισήγησή του, δίχως τον οποιονδήποτε ενθουσιασμό και ζωντάνια, ο Κυρ. Μητσοτάκης υπογράμμισε από αρχής της δήλωσής του πως ο προϋπολογισμός που θα ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες για το 2023 έχει «ξεχωριστή συμβολική» σημασία, ταυτίζοντάς τον με τον πρώτο λογαριασμό εσόδων και εξόδων του επαναστατημένου έθνους του 1823, παίζοντας για μία ακόμα φορά με τους ιστορικούς συμβολισμούς. Σημειώνεται πως προχώρησε σε αυτή την αναφορά, την ώρα που κυβερνητικές φωνές διακινούν σενάρια που τον θέλουν αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού να σπεύδει να προκηρύξει εκλογές, με στόχο τη διεξαγωγή τους τον Φεβρουάριο.

Την αγχωμένη και στριμωγμένη εικόνα του συμπλήρωσε και η δραματική έκκλησή του για την ενεργοποίηση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, με ξεχωριστή αναφορά πως «είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε και πάλι ενεργή συμμετοχή από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα», καθώς η «λευκή απεργία» της πλειονότητας των βουλευτών του κρατά εδώ και μήνες, σε Βουλή και μέσα ενημέρωσης όπου αποφεύγουν να εμφανιστούν για να υπερασπιστούν το κυβερνητικό έργο.

Με πλήθος αναφορών στην οικονομία, ο Κυρ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε τις κυβερνητικές διαρροές πως το προσεχές διάστημα θα επιχειρήσει εκεί να ρίξει το βάρος του για να «αλλάξει το κλίμα». Έτσι, ο ίδιος επιχείρησε μία κραυγαλέα προσπάθεια να εμφανιστεί να πατά σε δύο βάρκες, από τη μία των «πανηγυρισμών» για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, και από την άλλη, στο μήνυμα που θέλει να στείλει πως «είμαστε η μόνη σας ελπίδα».

«Η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Κοπιάζουμε αλλά προσπαθούμε να μην κομπιάζουμε. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποκύψουμε στις προκλήσεις του λαϊκισμού», διεμήνυσε στην προσπάθειά του αυτή, προκαλώντας και πάλι τη νοημοσύνη των πολιτών που θα τον ακούσουν, αφού επανέλαβε τις προκλητικές αναφορές για το καλάθι του νοικοκυριού, επιλέγοντας έστω πιο ήπιο λεξιλόγιο από εκείνο που επιστράτευσε στην Πάτρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εμφάνισή του στο υπουργικό συμβούλιο είναι η πρώτη δημόσια στα καθήκοντα πρωθυπουργού εδώ και αρκετές ημέρες, αφού ο κύκλος κομματικών εμφανίσεων που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με την ομιλία στην Πολιτική Γραμματεία, συνεχίστηκε στην Πάτρα σε απόλυτο προεκλογικό τόνο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter