Συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν ζητά η Άγκυρα

Συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν ζητά η Άγκυρα

Για ακόμα μία φορά η είδηση έρχεται από την Άγκυρα μετά τη λήξη των πολιτικών διαβουλεύσεων Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση μιας πιθανής συνάντησης Δένδια-Τσαβούσογλου στην Άγκυρα στις 14 Απριλίου «εφόσον επικρατούν οι κατάλληλες συνθήκες» όπως αναφέρουν στην Αθήνα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επιβεβαίωσε τον προγραμματισμό αυτό προσθέτοντας κάτι ιδιαίτερα σημαντικό.

«Πιστεύουμε πως είναι ωφέλιμο να γίνουν αυτές οι συνομιλίες και στο επίπεδο των ηγετών, έτσι όταν ο Νίκος Δένδιας έρθει στην Άγκυρα, θα συζητήσουμε επίσης τη συνάντηση του προέδρου μας Ταγίπ Ερντογάν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη», είπε.

Με τον τρόπο αυτό η Άγκυρα κάνει ένα μεγάλο βήμα χωρίς να υποχωρήσει στην πολιτική προκλήσεων με την Ελλάδα ενώ ταυτόχρονα περιορίζει την πιθανότητα κυρώσεων, εάν βέβαια υπήρχε τέτοια πιθανότητα.

Παράλληλα με μια τέτοια συνάντηση επιδιώκει να θέσει την ατζέντα που εκείνη επιθυμεί αφού –πέραν των άλλων- δεν έχει γίνει ουδεμία σοβαρή προετοιμασία η οποία συνήθως είναι αναγκαία αλλά και μακροχρόνια.

Ίσως με αυτό τον τρόπο η Άγκυρα παρακάμπτει και το ίδιο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου στην Άγκυρα στις 14 Απριλίου με αστερίσκο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter