Έκτακτο ΚΥΣΕΑ για τη Μέση Ανατολή – Ερωτήματα για τις προθέσεις της κυβέρνησης

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ για τη Μέση Ανατολή – Ερωτήματα για τις προθέσεις της κυβέρνησης

Εκτάκτως συγκαλείται στο Μαξίμου στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι αντικείμενο της συνεδρίασης θα αποτελέσουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τις αιματηρές συγκρούσεις.

Η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ πραγματοποιείται στον απόηχο διατυπώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της συνάντησης με την Εσθονή πρωθυπουργό, ενώ μένει στο «συρτάρι» η πάγια διπλωματική θέση της Ελλάδας, η οποία εκφράζεται ακόμα και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης: Μέση Ανατολή: Τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψάχνει και το… manual της εξωτερικής πολιτικής

Την ίδια ώρα, όπως ανακοινώθηκε… άτυπα από το ΓΕΕΘΑ, η φρεγάτα «Ψαρά» του Πολεμικού Ναυτικού από την Τρίτη 10 Οκτωβρίου και για αρχικό διάστημα περίπου τριάντα ημερών, εντάχθηκε στην Μόνιμη Συμμαχική Ναυτική Δύναμη 2 (Standing NATO Maritime Group Τwo-SNMG 2).

Οι δηλώσεις και οι κινήσεις σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο δημιουργούν εύλογα ερωτήματα, σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πίσω από τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να εμπλέξει περισσότερο τη χώρα στο Μεσανατολικό και μάλιστα με δεδομένη θέση υπέρ της μίας πλευράς ή απλώς συγκαλεί το ΚΥΣΕΑ για να δείξει ότι έχει τον έλεγχο;

Διαβάστε επίσης: Μέση Ανατολή: Ανησυχία για εμπλοκή της Ελλάδας από τις κινήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter