Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη συσπείρωση γύρω από την πρόταση Τσίπρα

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη συσπείρωση γύρω από την πρόταση Τσίπρα

Μία πρώτη σοφή ένδειξη των νέων συσχετισμών εντός του σώματός του 3ου τακτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε χθες Σάββατο δεύτερη ημέρα των εργασιών.

Συγκεκριμένα στην ψηφοφορία, δια ανατάσεως των χεριών, διαφάνηκε ότι η πλειοψηφία γύρω από τις προτάσεις του προέδρου Αλέξη Τσίπρα προσεγγίζει το 80% των Συνέδρων.

Προηγουμένως χρειάστηκε η πλευρά της μειοψηφίας να καταθέσει τροπολογία με την οποία ζητούσε τόσο η εκλογή του προέδρου όσο και η εκλογή της νέας κεντρικής επιτροπής να παραμείνει ως έχει δηλαδή να γίνεται από το συνέδριο.

Επιπροσθέτως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε από το βήμα του συνεδρίου η αυριανή ψηφοφορία για τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα να γίνει σε δύο ξεχωριστές κάλπες μία για την εκλογή προέδρου και μία για την εκλογή της κεντρικής επιτροπής από τα μέλη του κόμματος.

Ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ήταν εκείνος που εξήγησε ότι η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα είναι ενιαία και ως τέτοια πρέπει να εγκριθεί ή να απορριφθεί σε μία κάλπη.

Κατόπιν τούτου η σχετική ψηφοφορία θα ξεκινήσει σήμερα στις 12 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 7:00 το απόγευμα. Και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αναμένεται να εγκρίνει την πρόταση Τσίπρα με ευρεία πλειοψηφία.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter