Συνέχεια στην κόντρα με τον Βενιζέλο από το Μαξίμου με «μαθήματα» περί σεβασμού των θεσμών

Συνέχεια στην κόντρα με τον Βενιζέλο από το Μαξίμου με «μαθήματα» περί σεβασμού των θεσμών

Συνέχεια στην κόντρα του Μεγάρου Μαξίμου με τον Βαγγέλη Βενιζέλο έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τη Δευτέρα, με αφορμή τις αιχμές του πρώτου κατά του πρωθυπουργού για τις ευθύνες του στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ, καθώς σε ερώτηση του documentonews.gr έφτασε στο σημείο να «κουνήσει το δάχτυλο» στον πρώην αρχηγό του ΠΑΣΟΚ για σεβασμό στους θεσμούς.

«Αντί να ρωτάει ο κ. Μητσοτάκης τον κ. Τσίπρα “πού βρήκες τα ονόματα;”, θα έπρεπε να γίνει μια σοβαρή συζήτηση αν όντως παρακολουθούνταν αυτοί οι άνθρωποι. Αν ως πρωθυπουργός θεωρεί ότι η παρακολούθηση ήταν νόμιμη, να εξηγήσει ποιος την έκανε, ποιος άκουσε τις μαγνητοταινίες, ποιος διάβασε τα δελτία και σε τι συμπέρασμα κατέληξε» ήταν μία από τις βιτριολικές απαντήσεις που επιφύλαξε ο Βαγγέλης Βενιζέλος στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα». Λίγες μόλις ημέρες νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης που τον εγκαλούσε πως «πρέπει και αυτός να αναγνωρίζει ότι δεν είναι παντογνώστης».

«Θα θέλαμε ένα σχόλιο για την συνέντευξη Βενιζέλου το σαββατοκύριακο. Μεταξύ άλλων, λέει για τον πρωθυπουργό πως «αντί να ρωτά τον Αλέξη Τσίπρα που βρήκε τα ονόματα, θα έπρεπε να γίνει μια σοβαρή συζήτηση αν όντως παρακολουθούνταν αυτοί οι άνθρωποι» καλέσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να σχολιάσει τα λεγόμενα του άλλοτε συγκυβερνήτη του Αντώνη Σαμαρά, με τον Γιάννη Οικονόμου να εκφράζει τη δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου στο πρόσωπο του συνταγματολόγου.

«Αυτή η σοβαρή συζήτηση γίνεται. Και αυτό νομίζω που πρέπει να κρατήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για αυτού του είδους τα ζητήματα, είναι ότι η πολιτική αποτίμηση οφείλει να γίνεται μετά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης αυτής. Η χώρα έχει θεσμούς, εμπιστευόμαστε τους θεσμούς» απάντησε αρχικά ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ενώ στη συνέχεια κούνησε το δάχτυλο στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνοντας τη δεινή θέση στην οποία φέρνει η κριτική του Β. Βενιζέλου την κυβέρνηση.

«Ο κ. Βενιζέλος ήταν από τους ανθρώπους που πρωταγωνίστησε στο παρελθόν στην υπεράσπιση των θεσμών όταν αυτοί είχαν κατακρεουργηθεί από κάποιους άλλους. Την ίδια συνέπεια και εμπιστοσύνη που έδειξε στους θεσμούς τότε, περιμένουμε να δείξει και τώρα. Πολιτική αποτίμηση, μετά τη δικαστική διερεύνηση, να είναι βέβαιος ότι θα γίνει. Άλλωστε αυτός ο Πρωθυπουργός και αυτή η Κυβέρνηση είναι θεματοφύλακες της θεσμικής λειτουργίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, το είχαν αποδείξει από τότε που ήταν στην Αντιπολίτευση και το αποδεικνύουν καθημερινά και τώρα» κατέληξε ο Γ. Οικονόμου, απορρίπτοντας επί της ουσίας την κριτική που γίνεται στην κυβέρνηση από τον πρώην σύμμαχο του Κυρ. Μητσοτάκη..

«Α, τον αγαπήσετε τον κ. Βενιζέλο ξαφνικά. Αφού τον κρεμάσατε στα μανταλάκια, τώρα τον αγαπήσατε. Καλά, ο κ. Βενιζέλος μας έλεγε και ότι επί της αρχής δεν μπορεί να παρακολουθείται κανένα πολιτικό πρόσωπο. Έτσι δεν είναι; Αυτό ακριβώς είπε και μετά αναγκάστηκε να ανασκευάσει. Δύσκολο για τον ίδιο, αλλά μερικές φορές πρέπει και αυτός να αναγνωρίζει ότι δεν είναι παντογνώστης» είχε αναφέρει ο Κυρ. Μητσοτάκης στην ομιλία του κατά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης από την αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πανίσχυρος πρωθυπουργός του επιτελικού κράτους. Εχει υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ και όλες τις πτυχές της κυβερνητικής δραστηριότητας. Με πολύ μεγάλη ταχύτητα απέλυσε τον διοικητή της ΕΥΠ και τον γενικό του γραμματέα, άρα αποδέχτηκε την ύπαρξη ευθύνης προσώπων των οποίων ήταν ο τελικός προϊστάμενος. Αλλωστε, ως προς τις ποινικές ευθύνες διενεργείται ακόμη προκαταρκτική εξέταση» ήταν πάντως μία ακόμα αναφορά-κόλαφος του Β. Βενιζέλου κατά του Κυρ. Μητσοτάκη προσωπικά κατά την συνέντευξη, με τη συνέχεια να αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Διαβάστε επίσης:

Ο Βενιζέλος και το «καρφί» για την εθνική ασφάλεια στο σκάνδαλο υποκλοπών του ωτακουστή

Ο Αλιβιζάτος δείχνει παραίτηση Μητσοτάκη όσο ο Βενιζέλος αδειάζει τους αντιΣΥΡΙΖΑ ακροκεντρώους

Βενιζέλος: «Πυρά» κατά Μητσοτάκη για τις υποκλοπές – Συντριπτικές οι επιπτώσεις από την υπόθεση Καϊλή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter