Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν – Ζήτησε πάλι αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν – Ζήτησε πάλι αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών

Απτόητος συνεχίζει της προκλήσεις ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά και το τέλος του διάρκειας άνω των τριών ωρών Συμβουλίου Ασφαλείας, επαναφέροντας ακόμη μια φορά το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών.

Σημειώνεται πως αν και το Συμβούλιο Ασφάλειας συνεκλήθη για το ενδεχόμενο χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, ο τούρκος ηγέτης αφιέρωσε μεγάλο μέρος των ανακοινώσεων του στην Ελλάδα, ζητώντας την άμεση αποστρατωτικοποίηση των νησιών με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, ενώ δεν δίστασε να συμπληρώσει ότι «είναι ανάγκη να τερματίσει η Αθήνα όλες τις παραβιάσεις διεθνών συνθηκών και του διεθνούς δικαίου».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Άγκυρας αναφέρει ότι «τονίστηκε έντονα ότι αναμένουμε από την Ελλάδα, η οποία αδιαφορεί για τη συμφιλιωτική και ειλικρινή προσέγγιση της Τουρκίας και τις προτάσεις διαλόγου με προσανατολισμό στη λύση, να βάλει αμέσως τέλος στις δραστηριότητές της που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες αναφορικά με τον στρατιωτικό εξοπλισμό στα νησιά, που διέπονται από μη στρατιωτικό καθεστώς».

Διαβάστε επίσης: Documento TV: Αποστολάκης και Κουρουμπλής στην «Πρέσα της Τρίτης» με τον Δημήτρη Χατζηνικόλα

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι «εκφράσαμε ικανοποίηση για την αποδοχή της ΤΔΒΚ ως παρατηρητή στο TDT (σ.σ. Οργανισμό Τουρκικών Κρατών) και δηλώσαμε ότι αναμένουμε παρόμοια βήματα από άλλους διεθνείς οργανισμούς και χώρες».

Τέλος, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Συρίας η ανακοίνωση επισημαίνει πως « το Συμβούλιο Ασφάλειας ενημερώθηκε για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν με αποφασιστικότητα και επιτυχία ενάντια σε κάθε είδους απειλές και κινδύνους κατά της εθνικής μας ενότητας και αλληλεγγύης, της επιβίωσής μας, ιδιαίτερα των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK-KCK-PYD-YPG και DAESH και ελήφθησαν πρόσθετα μέτρα».

Πηγή: Anadolu, Ahval, Reuters

Διαβάστε επίσης:

Νέες προκλήσεις Ερντογάν: «Να συνέλθει η Ελλάδα»

Νέες προκλήσεις Τσελίκ: Εξωτερική πολιτική κράτους-τσαντιριού αυτή της Ελλάδας

Νέες προκλήσεις από την Τουρκία μετά την συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter