Νέες προκλήσεις από την Τουρκία μετά την συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Νέες προκλήσεις από την Τουρκία μετά την συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Μετά την λήξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, η Άγκυρα σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «ελληνικές προκλήσεις» ενώ καλεί τις ΗΠΑ να ανακαλέσουν την απόφαση για άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Άγκυρα για τη μαραθώνια συνεδρίαση διάρκειας τεσσάρων ωρών του τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας αναφέρεται αυτολεξεί: «Οι προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας, η οποία δεν έχει εγκαταλείψει τις παράνομες πρακτικές της, παρά τις εκκλήσεις μας να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο, έχουν πρόσφατα συζητηθεί διεξοδικά».

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας, του στρατηγού Ατίλα Γκιουλάν, του διοικητή του Πολεμικού Ναυτικού, και του ναύαρχου Ερτσουμέντ Τατλίογλου.

«Να έρθουν στα λογικά τους, οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, σύμφωνα με την Hurriyet.

«Καλούμε τις ΗΠΑ να ανακαλέσουν την απόφαση για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, καθώς είναι αντίθετη στο πνεύμα της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ» υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter