Συνεχίζει το παραμύθι του ο Μητσοτάκης ως «προστάτης των δημοκρατικών θεσμών»

Συνεχίζει το παραμύθι του ο Μητσοτάκης ως «προστάτης των δημοκρατικών θεσμών»

Το θράσος και το ψέμα πάνε μαζί στην περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη που είναι της Σχολής του «κάνε ότι δεν ξέρεις» και αυτή θα είναι η αλήθεια.

Αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη εν μέσω σκανδάλου Predator και τη στιγμή που αποδεικνύεται πως ΕΥΠ και ιδιώτες δούλευαν μαζί για την παρακολούθηση υπουργών, βουλευτών, στρατιωτικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων εμφανίστηκε στο ετήσιο συνέδριο «Economist Government Roundtable» ως τιμητής της Δημοκρατίας και προστάτης των δημοκρατικών θεσμών.

Τη συνταγή του «κάνε ότι δεν ξέρεις» ή «σφύρα αδιάφορα» ακολούθησε για μια ακόμη φορά ο εκφραστής της Δεξιάς/Ακροδεξιάς σε νεοφιλελεύθερο περιτύλιγμα, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τι κι αν οι φιλικές εφημερίδες, όπως τη Δευτέρα 30/10/23 ΤΑ ΝΕΑ έγραφαν για το κοινό κέντρο ΕΥΠ/ιδιωτών στην παράνομη παρακολούθηση όσων ο κ. Μητσοτάκης θεωρούσε ύποπτους… για τα δικά του συμφέροντα.

«Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς, να διασφαλίσουμε ότι η ελευθερία του λόγου, το κράτος δικαίου, αυτά τα στοιχεία, ενισχύονται και ενισχύουν τη δημοκρατία. Κάνουν τον δημοκρατικό διάλογο ακόμα πιο παραγωγικό» υποστήριξε μεταξύ άλλων διεκδικώντας το πρώτο βραβείο εικονικής πραγματικότητας.

Και δεν έφτανε μόνον αυτό καθώς εμφανίστηκε ως εγγυητής της Δημοκρατίας αφού κέρδισε τις εκλογές και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι κατακερματισμένα, όπως είπε:

«Είμαστε σε μία ενδιαφέρουσα θέση γιατί έχουμε ένα κόμμα πολύ ισχυρό (σ.σ. η ΝΔ) και όλα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι κατακερματισμένα το οποίο προσθέτει υποχρεώσεις σε εμάς να εξασφαλίσουμε ότι είμαστε αποτελεσματικοί στο πλαίσιο των προεκλογικών μας υποσχέσεων και της εμπιστοσύνης που έδειξε ο λαός»

Μόνον που η πραγματικότητα δεν είναι αυτή. Τα χαστούκια που πήρε στο β’ γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, η εσωτερική αναστάτωση στη ΝΔ μετά τα αποτελέσματα, η προσπάθεια να υποβαθμίσουν το σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά και το μεγάλο άγχος τους να αποδομήσουν  το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ότι έχουν αντιληφθεί πως η δεύτερη τετραετία πάει άσχημα. Ενδεικτικό επίσης και το δώρο που έδωσε στους καναλάρχες ύψους περίπου 7 εκατομμυρίων ευρώ! Εξάλλου η ακρίβεια και η πραγματικότητα είναι καθημερινά μπροστά σε κάθε πολίτη. Το ίδιο και οι φωτιές, οι πλημμύρες και οι καταστροφές που βίωσαν.

Οι πρώτες εκατό ημέρες αποδείχθηκαν καταστροφικές για τη Ν.Δ. και όλη η προσπάθεια μέσω και των φιλικών της Μέσων Ενημέρωση για αποδομή των διεργασιών στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν φαίνεται να αναστρέφουν το κλίμα. Το αντίθετο μάλιστα παρά το ότι επιστρατεύτηκαν όλα τα διαφωνούντα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το πως καταλαβαίνει τη Δημοκρατία και τους πολίτες το καταλάβαμε επίσης και από την πρόταση να δημιουργήσουν καταδότες φοροφυγάδων! Ομολογουμένως μεγάλες δόξες για τον Δημοκράτη πολίτη!

Προς το παρόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρκείται στην περιγραφή μιας εικονικής πραγματικότητας.

Το θέμα είναι πως και οι πολίτες άρχισαν πλέον να καταλαβαίνουν τα παραμύθια της κυβέρνησης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter