Δώρο εκατομμυρίων του Μητσοτάκη στα κανάλια για να καλύψουν ασφαλιστικά χρέη

Δώρο εκατομμυρίων του Μητσοτάκη στα κανάλια για να καλύψουν ασφαλιστικά χρέη

Απίστευτο αλλά αληθινό. Λεφτά υπάρχουν για τα κανάλια, για τους έχοντες, όχι όμως για τους μη έχοντες!

Μετά τις λίστες Πέτσα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βρήκε άλλο τρόπο για να ελέγξει την ενημέρωση, ιδιαίτερα μετά την ήττα στο β΄γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών και τα φυγόκεντρα φαινόμενα με δεδομένη την κατακραυγή του κόσμου από τις καταστροφές, τις πλημμύρες, τις φωτιές αλλά και τη μεγάλη ακρίβεια.

Μέσα στα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση είναι και η αμφισβήτηση των επιλογών της, ιδιαίτερα όταν «σκάει» και το θέμα των υποκλοπών, ενώ οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και οι πρόσφατες αυξήσεις στον δανεισμό (επιτόκια) δεν βοηθούν.

Ανάλογη είναι και η ακρίβεια στην ενέργεια, από τα καύσιμα αυτοκινήτων έως το πετρέλαιο θέρμανσης καθώς δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η τεράστια διαφορά τιμών με πολλές άλλες χώρες.

Δεν είναι λοιπόν περίεργο που προσπαθεί να ελέγξει τα κανάλια, αυτή τη φορά προωθώντας πάνω από έξι εκατομμύρια ευρώ σε επτά κανάλια εθνικής εμβέλειας τα οποία θεωρητικά θα έπρεπε να υπηρετούν την αμερόληπτη και αντικειμενική ενημέρωση.

Προφανώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει πως ο μόνος τρόπος δεν είναι η αλλαγή πολιτικής αλλά η προσπάθεια ελέγχου τους μέσω χρηματοδότησης.

Με υπογραφή του Γιάννη Μπρατάκου, υφυπουργού στον πρωθυπουργό, η κυβέρνηση προχώρησε στην άμεση καταβολή για τα επτά κανάλια εθνικής εμβέλειας του συνολικού ποσού των 6.839.890,36 ευρώ και συγκεκριμένα για την κάλυψη των χρεών προς τον ΕΔΟΕΑΠ, καλύπτοντας δηλαδή τις ασφαλιστικές εισφορές για το 2022.

Ωστόσο, αν στην ουσία η κυβέρνηση εξοφλεί τα χρέη των καναλιών προς τον ΕΔΟΕΑΠ στις εφημερίδες δίνει 50 ή 100 χιλιάδες.

Συγκεκριμένα:

  • Star Channel: 1.175.161,22
  • Open: 400.926,56
  • Μακεδονία TV: 78.291,89
  • Antenna TV: 1.878.507,55
  • Alpha TV: 1.304.441,62
  • SKAI TV: 1.045.320,64
  • MEGA TV: 957.240,88

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter