Συνήγοροι υπεράσπισης Γιάννη Μιχαηλίδη: «Το διακύβευμα της απόφασης, η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής»

Συνήγοροι υπεράσπισης Γιάννη Μιχαηλίδη: «Το διακύβευμα της απόφασης, η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής»

«Το διακύβευμα της απόφασης αυτής, η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής» σημειώνουν στην ανακοίνωση τους οι συνήγοροι υπεράσπισης του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, Θεόδωρος Μαντάς και Γεώργιος Κακαρνιάς, έπειτα από την απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας για την αποφυλάκιση του υπό όρους, την ώρα που η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση, και η ζωή του βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο.

Όπως τονίζουν οι συνήγοροι υπεράσπισης του επί 67 ημέρες απεργού πείνας, «οι αντοχές του κράτους δικαίου κατέρρευσαν εκκωφαντικά» και συμπληρώνουν πως «η ανθρωπιά και η ευαισθησία απέδρασαν από την ελληνική Δικαιοσύνη».

«Δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια, θα εξαντλήσουμε σε κάθε επίπεδο τη θεσμική λειτουργία της Δικαιοσύνης με την προσδοκία ότι θα πρυτανεύσει η αναγκαία λογική, αφού για εμάς το διακύβευμα είναι να μην χαθεί η ανθρώπινη ζωή» σημειώνουν και καταλήγουν πως «οι επιλογές που θα κάνουμε υπαγορεύονται από την αναγκαιότητα αυτή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας αποτελεί για όλους μας δυσάρεστη έκπληξη.

Οι αντοχές του κράτους δικαίου κατέρρευσαν εκκωφαντικά.

Η ανθρωπιά και η ευαισθησία απέδρασαν από την ελληνική Δικαιοσύνη Το διακύβευμα της απόφασης αυτής, η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής.

Δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια, θα εξαντλήσουμε σε κάθε επίπεδο τη θεσμική λειτουργία της Δικαιοσύνης με την προσδοκία ότι θα πρυτανεύσει η αναγκαία λογική, αφού για εμάς το διακύβευμα είναι να μην χαθεί η ανθρώπινη ζωή.

Οι επιλογές που θα κάνουμε υπαγορεύονται από την αναγκαιότητα αυτή.

Οι Συνήγοροι Υπεράσπισης Θεόδωρος Μαντάς, Γεώργιος Κακαρνιάς»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter