ΣΥΡΙΖΑ – Αυγέρη: Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα που ζει με το φόβο της βίας

ΣΥΡΙΖΑ – Αυγέρη: Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα που ζει με το φόβο της βίας

«Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα σε κάθε γυναίκα που ζει με το φόβο της βίας και σε κάθε παιδί που είναι εκτεθειμένο στην απειλή κάθε μορφής κακοποίησης», τονίζει σε δήλωσή της η Δώρα Αυγέρη με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Όπως επισημαίνει, «καμία κοινωνία δεν μπορεί να είναι δίκαιη όταν παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, καμία οικονομία δεν μπορεί να ευημερήσει, όσο οι διακρίσεις πλήττουν τις γυναίκες, η βιώσιμη ανάπτυξη και η πρόοδος δεν συμβαδίζουν με την ανοχή στη βία».

Διαβάστε επίσης – Κουτσούμπας: Αλληλεγγύη του ΚΚΕ σε κάθε γυναίκα που αναμετριέται με την πολύμορφη βία

Η δήλωση της Δώρας Αυγέρη

Η Διεθνής Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών είναι μια σκληρή υπενθύμιση ότι ακόμη απέχουμε από την πλήρη ισότητα και την απόλυτη προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Καμία κοινωνία δεν μπορεί να είναι δίκαιη όταν παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Καμία οικονομία δεν μπορεί να ευημερήσει, όσο οι διακρίσεις πλήττουν τις γυναίκες.

Η βιώσιμη ανάπτυξη και η πρόοδος δεν συμβαδίζουν με την ανοχή στη βία.

Η οργή δεν αρκεί.

Ο αγώνας ενάντια στο σεξισμό, την κακοποίηση και τη βία, τις γυναικοκτονίες, πρέπει να είναι συλλογικός και συμπεριληπτικός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία δίνει αγώνα στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για θεσμικές τομές με στόχο την πλήρη εφαρμογή στην πράξη της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, την υιοθέτηση μιας ευρωπαϊκής οδηγίας αντιμετώπισης της έμφυλης βίας, την πρόληψη και την εξάλειψη των σημερινών στρεβλώσεων και κενών στη εθνική νομοθεσία που υπονομεύουν την ισότητα και το δικαίωμα σε μια ζωή με αξιοπρέπεια, χωρίς διακρίσεις και βία.

Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα σε κάθε γυναίκα που ζει με το φόβο της βίας και σε κάθε παιδί που είναι εκτεθειμένο στην απειλή κάθε μορφής κακοποίησης.

Να σπάσουμε τα στερεότυπα και να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για να επικρατήσει η νοοτροπία του αυτονόητου σεβασμού στο συνάνθρωπο ανεξάρτητα από το φύλο.

Να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό νομικό και θεσμικό πλαίσιο προστασίας και πρόληψης.

Να υιοθετήσουμε οριζόντιες πολιτικές και ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης στην οικονομία, την εργασία, την υγεία, την εκπαίδευση, την καινοτομία και στην κοινωνία συνολικά, που θα συμπεριλαμβάνει τη διάσταση του φύλου, θα αποτρέπει τον κοινωνικό αποκλεισμό, θα ενδυναμώνει τις γυναίκες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter