ΣΥΡΙΖΑ: Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Πραξικόπημα που ολοκληρώθηκε με τη μεταμεσονύχτια έκδοση σχετικού ΦΕΚ με στόχο «να ακυρωθεί η σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΑΔΑΕ που θα απέδιδε ευθύνες και θα τιμωρούσε την ΕΥΠ για το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει την «αγωνία του πρωθυπουργού μείνει στο σκοτάδι η δράση του παρακράτους με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου» και προειδοποιεί ότι η κυβέρνηση δεν θα αποφύγει τις ευθύνες τη για το πρωτοφανές αυτό κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Με την υπογραφή του Προέδρου της Βουλής, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε η απαιτούμενη πλειοψηφία, η κυβέρνηση άλλαξε τη σύνθεση της ΑΔΑΕ και ολοκλήρωσε το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με τη μεταμεσονύχτια έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Όλα αυτά για να ακυρωθεί η σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΑΔΑΕ που θα απέδιδε ευθύνες και θα τιμωρούσε την ΕΥΠ για το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων.

Όπως και έγινε.

Ο πρωθυπουργός, στην αγωνία του να μείνει στο σκοτάδι η δράση του παρακράτους με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου, δεν δίστασε να παραβιάσει το Σύνταγμα και να εξευτελίσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, απομακρύνοντας τη χώρα ακόμα περισσότερο από την ευρωπαϊκή κανονικότητα.

Η κυβέρνηση δεν θα αποφύγει τις ευθύνες της για το πρωτοφανές αυτό κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Η έντονη αντίδραση συνταγματολόγων και του νομικού κόσμου, δείχνουν ότι οι φωνές για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας είναι πολλές και ηχηρές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα αναλάβει κάθε δυνατή κοινοβουλευτική και πολιτική πρωτοβουλία για την προστασία του Κράτους Δικαίου.

Διαβάστε επίσης: Κασσελάκης: Θεσμικό πραξικόπημα η κυβερνητική επιχείρηση τροποποίησης της σύνθεσης ΑΔΑΕ – ΕΣΡ

Βουλή: Και επισήμως κυβερνητικό δεκανίκι η Ελληνική Λύση – Ολοκληρώθηκε το «γαλάζιο» πραξικόπημα κατά ΑΔΑΕ, «κωλοτούμπα» από Σπαρτιάτες

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter