Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου για την κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου για την κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ

Ολοκληρώθηκε η διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίον θα κηδευτεί ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη σε ηλικία 82 ετών μετά από οξύ εγκεφαλικό.

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ θα γίνει στο Τατόι, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένειά του έχει αιτηθεί ώστε η τελετή να γίνει δημοσία δαπάνη. Το εν λόγω αίτημα αναμένεται να τεθεί σήμερα υπό συζήτηση στη διευρυμένη σύσκεψη στο πρωθυπουργικό μέγαρο και μένει να φανεί εάν τελικά θα ληφθεί η απόφαση για τελετή δημοσία δαπάνη, ήτοι με χρήματα των φορολογουμένων.

Νωρίτερα, o Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στην οικογένεια Γλύξμπουργκ, κάνοντας λόγο για «πολυκύμαντη διαδρομή» που «σημάδεψε και σημαδεύτηκε από ταραγμένες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του τόπου»

«Από τραύματα τα οποία επούλωσαν, ωστόσο, οι επιλογές, η ελεύθερη συνείδηση και η ωριμότητα του λαού μας. Αλλά και η διακριτική, είναι αλήθεια, στάση του ιδίου σε όλα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης» προσθέτει. Με τον θάνατό του γράφεται, τώρα, και σε ανθρώπινο επίπεδο, ο τυπικός επίλογος ενός κεφαλαίου που έχει κλείσει οριστικά με το δημοψήφισμα του 1974. Τον λόγο, πλέον, έχει η Ιστορία. Αυτή θα κρίνει δίκαια και αυστηρά τον Κωνσταντίνο της δημόσιας ζωής. Γιατί τον άνθρωπο Κωνσταντίνο τον συνοδεύει, ήδη, η θλίψη και ο σεβασμός μπροστά στην απώλεια της ίδιας της ζωής. Απευθύνω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του», καταλήγει η δήλωση του πρωθυπουργού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter