Συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για τη φιλοξενία της φον ντερ Λάιεν από τον Μητσοτάκη στα Χανιά θα επιδιώξει η Σόφι ιν’τ Βελντ

Συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για τη φιλοξενία της φον ντερ Λάιεν από τον Μητσοτάκη στα Χανιά θα επιδιώξει η Σόφι ιν’τ Βελντ

Αντιδράσεις στις Βρυξέλλες εξακολουθούν να προκαλούν οι «ιδιωτικές διακοπές» της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ως φιλοξενούμενη του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά.

Το μέλος της Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου που διερευνά τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα, Σόφι ιν’τ Βελντ, μετά την ιδιαίτερα καυστική ανάρτησή της εκφράζει σύμφωνα με το magazino του Politico την πρόθεσή της να απευθύνει επιστολή στην Επιτροπή και τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή ζητώντας συζήτηση στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το θέμα.

Διαβάστε επίσης: Καρφιά ιν’τ Βελντ για τη φιλοξενία της φον ντερ Λάιεν από τον Μητσοτάκη στην Κρήτη

Συγκεκριμένα, στη στήλη Brussels Playbook το Politico αναφέρεται ότι η Ολλανδή ευρωβουλευτής θεωρεί «σοβαρή παραβίαση των συνθηκών, της πολιτικής ευπρέπειας και ουδετερότητας» την επίσκεψη και υποστηρίζει πως «θέτει σε κίνδυνο την ανεξαρτησία και την αξιοπιστία της».

Επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στον Ευρωπαίο Συνήγορο του Πολίτη

Όπως επισημαίνει το Politico η Σόφι ιν΄τ Βελντ δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Είναι καθήκον του Σώματος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να θέσει προ των ευθυνών της την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» δήλωσε η Ολλανδή ευρωβουλευτής, η οποία θα στείλει σχετική επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στον Ευρωπαίο Συνήγορο του Πολίτη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να υποβαθμίζει το ζήτημα

Ενδεικτικό της προσπάθειας υποβάθμισης του θέματος είναι το σχόλιο που έκανε σχετικά στο Politico εκπρόσωπος της Επιτροπής. «Αυτό ήταν ένα ιδιωτικό ταξίδι πλήρως σύμφωνο με τις κατευθυντήριες γραμμές της Επιτροπής».

Διαβάστε επίσης: Ανέμελος συνεχίζει τις διακοπές του ο Μητσοτάκης – Η «κρουαζιέρα» με σκάφος με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter