Τα «βρόντηξε» από την Επιτροπή ΔΕΚΟ το ΚΙΝΑΛ καταγγέλλοντας πολιτική συναλλαγή

Τα «βρόντηξε» από την Επιτροπή ΔΕΚΟ το ΚΙΝΑΛ καταγγέλλοντας πολιτική συναλλαγή

Αρνήθηκε να συμμετέχει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στην ακρόαση του προτεινόμενου από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για τη θέση του προέδρου του ΟΣΕ, Κώστα Σπηλιόπουλου, καταγγέλλοντας πολιτική συναλλαγή με φόντο τις περιφερειακές εκλογές.

«Έχουμε καταγγείλει ότι η σημερινή θέση είναι προϊόν πολιτικής συναλλαγής μεταξύ ΝΔ και κ. Σπηλιόπουλου που αφορούσε τις περιφερειακές εκλογές στη Δυτική Ελλάδα» είπε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στην Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων της Βουλής και πρόσθεσε ότι για τους λόγους αυτούς το κόμμα του δεν θα συμμετέχει στη διαδικασία, καταψηφίζοντας την πρόταση της κυβέρνησης.

Δείτε επίσης: Ένας ακόμη υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ διορίστηκε για την… αποκομματικοποίηση του κράτους

Με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Κωνσταντινόπουλος έριξε λάδι στη φωτιά που έχει ξεσπάσει από τη στιγμή που διέρρευσε ότι επιλογή του αρμόδιου υπουργού, Κ. Καραμανλή, για τη συγκεκριμένη θέση είναι ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ επί εποχής Σημίτη και ανεξάρτητος υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Κ. Σπηλιόπουλος.

Να σημειωθεί ότι το ΚΙΝΑΛ θεωρεί ότι στον β’ γύρο ο κ. Σπηλιόπουλος στήριξε τον νεοδημοκράτη υποψήφιο με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί ο μέχρι πρότινος περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, ο οποίος είχε και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον πρώην υφυπουργό του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να υπερασπιστεί στην Επιτροπή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός, αποκαλώντας τον κ. Σπηλιόπουλο «ανεξάρτητη φωνή» που το ΚΙΝΑΛ δεν θέλει να ακούγεται. «Στερεύουν τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης» είπε και πρόσθεσε πως αυτό αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο «σωστό δρόμο».

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Σωκράτης Βαρδάκης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ισχυρίζεται πως ακόμα και για αυτό το γεγονός φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Εσείς συγκυβερνήσατε, βρείτε τα μεταξύ σας» απάντησε ο βουλευτής Ηρακλείου, καλώντας τον Κ. Σπηλιόπουλο να δώσει καθαρές απαντήσεις, κάτι που απέφυγε να κάνει στην πρωτομιλία του.  

Η απάντηση

Απαντώντας στον εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ, ο Κ. Σπηλιώπουλος αποκάλεσε «απολύτως αναληθή» κι «άδικη» την κατηγορία περί «συναλλαγής», υπενθυμίζοντας ότι η τότε ηγεσία του ΚΙΝΑΛ τον είχε αποκλείσει από τις λίστες το 2015 οδηγώντας τον εκτός κόμματος. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές συμμετείχε ως ανεξάρτητος υποψήφιος κι όχι ως «αντάρτης».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter