Τα μηνύματα του Αλέξη Τσίπρα από την επίσκεψη στην Ηλεία

Τα μηνύματα του Αλέξη Τσίπρα από την επίσκεψη στην Ηλεία
Περιοδεία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο νομό Ηλείας τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Η Ηλεία στην οποία βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει μια εκλογική ιδιαιτερότητα: την κέρδισε η ΝΔ το 2019 για μόλις 1137 ψήφους οι οποίοι λόγω εκλογικού συστήματος της έδωσε τρεις έδρες με τον ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει μία όσες και το ΚΙΝΑΛ το οποίο υπολείπονταν 19 χιλιάδες ψήφους.

Είναι προφανές λοιπόν η σημασία που δίνουν στην Κουμουνδούρου σε αυτές τις λίγες ψήφους. Πολλώ δε μάλλον όταν η ΝΔ δοκιμάζεται στον νομό από τις πολιτικές όπως για παράδειγμα το κλείσιμο πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στον νόμο που έφερε και την αντίδραση του βουλευτή Κώστα Τζαβάρα ο οποίος με ανακοίνωσή του έθεσε εαυτόν εκτός των επομένων εκλογών όποτε και αν γίνουν αυτές αν δεν αλλάξει η απόφαση. Μάλιστα την ανακοίνωση Τζαβάρα υπέγραφε και ο έτερος βουλευτής της ΝΔ στον νομό Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ξανασχοληθεί με την κατάσταση στον νόμο τον περασμένο Νοέμβριο όταν έκαναν τον γύρο των ΜΜΕ οι φωτογραφίες μικρών μαθητών στην κοινότητα Πεύκης, να παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε καφενείο με τον κοινοτάρχη να αναφέρει ότι τα παιδιά του χωριού κάνουν μάθημα στο κρύο, στον μοναδικό χώρο που έχει ίντερνετ. Τότε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή του στα social media, έκανε λόγο για «Κατάντια του Μητσοτάκη και της Κεραμέως». Αν στα παραπάνω προσθέσει κανείς και το «Γεφύρι της Αρτας» του νομού, την κατασκευή του κλειστού αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου όπου ο ΣΥΡΙΖΑ «έσπασε» το έργο σε οκτώ εργολαβίες για να συντομεύσει το έργο κατασκευής του αλλά η ΝΔ μόλις έγινε κυβέρνηση το πάγωσε και υπόσχεται επανέναρξη τον Σεπτέμβριο αντιλαμβάνεται κανείς τη σημασία που αποδίδουν στον νόμο τα κομματικά επιτελεία.

Για αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας χθες «ανέβασε» στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βίντεο με τη συνομιλία του με νέους και νέες λέγοντας ότι «οι νέοι άνθρωποι, φοιτητές, επιστήμονες, εργαζόμενοι, αγρότες, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον τους, καθώς οδηγούνται σε αδιέξοδο από τις επιλογές της κυβέρνησης». Μάλιστα ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να βάλει στην εξίσωση και κεντρικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα λέγοντας ότι «Αυτό που πρέπει να σχεδιάσουμε το επόμενο διάστημα είναι μια πολιτική που θα αφορά τους νέους ανθρώπους είτε αυτοί σπουδάζουν, είτε επιχειρούν, είτε βγαίνουν στην παραγωγή. Εκεί είναι το μέλλον της χώρας και αυτή είναι η πιο δύσκολη εξίσωση για το μέλλον. Εκεί πρέπει να ρίξουμε το βάρος. Αν δεν δώσουμε προοπτική στη νέα γενιά στους νέους ανθρώπους, δεν θα μπορέσουμε να σηκώσουμε κεφάλι».

Στην Κουμουνδούρου τοποθετούν θετικό πρόσημο στην επίσκεψη Τσίπρα στον νόμο και σημειώνουν με νόημα ότι οι επισκέψεις αυτές θα συνεχιστούν και σε άλλες «δύσκολες» περιφέρειες της χώρας όπου το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών ήταν οριακό και από τότε μέχρι σήμερα έχουν αναδειχθεί και οι κυβερνητικές δυσλειτουργίες. Άλλωστε η ασυνήθιστα υψηλών τόνων ανακοίνωση της ΝΔ για την επίσκεψη Τσίπρα στην οποία έκανε λόγο για «περιφερόμενο Μαυρογιαλούρο», που «συνεχίζει να υπόσχεται στους πάντες, τα πάντα», μαρτυρά και την ενόχληση της Πειραιώς για τα τεκταινόμενα στον νόμο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter