Ταινίες της ημέρας: Το πολυβραβευμένο «Η πιο Σκοτεινή Ώρα», η ιστορία ενός μεγάλου έρωτα και το θρίλερ «Τηλεφωνικός Θάλαμος»

Ταινίες της ημέρας: Το πολυβραβευμένο «Η πιο Σκοτεινή Ώρα», η ιστορία ενός μεγάλου έρωτα και το θρίλερ «Τηλεφωνικός Θάλαμος»

Επιλέγουμε καθημερινά τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες και σας τις προτείνουμε.

Σήμερα, Πέμπτη 5 Μάιου, προβάλλεται Η πιο σκοτεινή ώρα, που εξασφάλισε  Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, BAFTA Α’ Ανδρικού Ρόλου και Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου στον Γκάρι Όλντμαν. Το παθιασμένο ερωτικό δράμα Ο Βασιλιάς Μου και το έξυπνο θρίλερ Τηλεφωνικός Θάλαμος.

Ο Βασιλιάς μου/ ERT2 – 22.00

Η Τόνι βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης, μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε ενώ έκανε σκι. Πλήρως εξαρτημένη από το νοσηλευτικό προσωπικό και τα παυσίπονα, έχει άπλετο χρόνο στα χέρια της για να θυμηθεί τη θυελλώδη σχέση της με το Τζόρτζιο.

Γιατί αγαπήθηκαν;

Ποιος ήταν αυτός ο άντρας;

Πώς επέτρεψε στον εαυτό της να παρασυρθεί σ’ αυτό το καταστροφικό πάθος;

Η Τόνι πρέπει να βρει τη δύναμη να αντιμετωπίσει την επίπονη διαδικασία της επούλωσης.

Σκηνοθεσία: Μαϊουέν ΛεΜπεσκό

Πρωταγωνιστούν: Εμανουέλ Μπερκό, Βενσάν Κασέλ, Λουί Γκαρέλ, Ετιέν Κομάρ

* Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας Φεστιβάλ Καννών

Η πιο Σκοτεινή Ώρα/ STAR – 00.45

Η ταινία αφηγείται τις πρώτες εβδομάδες της πρωθυπουργίας του Τσόρτσιλ, όταν οι Ναζί είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν την Ευρώπη και ο ίδιος έπρεπε, έχοντας όχι μόνο την απειλή της εισβολής των δυνάμεων του Χίτλερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και 300.000 στρατιώτες εγκλωβισμένους στη Δουνκέρκη, να αποφασίσει αν θα συνθηκολογήσει μαζί τους, στην πιο σκοτεινή στιγμή της δικής του αλλά και της ιστορίας της χώρας του ή αν θα τους αντιμετωπίσει στο πεδίο της μάχης. Παρά τον εσωτερικό πόλεμο που δέχεται από το κόμμα του και τον σκεπτικισμό του Βασιλιά, ο Τσόρτσιλ, με την αρωγή της επί 31 χρόνια συζύγου του, αποφασίζει να πολεμήσει για τα ιδανικά, την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας του και οι λόγοι που συνέταξε με σκοπό να ανυψώσει το ηθικό των Βρετανών, έξοχο δείγμα της ρητορικής του δεινότητας, έχουν μείνει στην Ιστορία.

Σκηνοθεσία: Τζο Ράιτ, Σενάριο: Αντονι ΜακΚάρτεν

Ηθοποιοί: Γκάρι Όλντμαν, Κρίστιν Σκοτ Τόμας, Λίλι Τζέιμς, Μπεν Μέντελσον, Στίβεν Ντιλέιν

* Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου,  BAFTA Α’ Ανδρικού Ρόλου, Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου και το Βραβείο Screen Actors Guild για την εξαιρετική ερμηνεία του Γκάρι Όλντμαν.

* Όσκαρ Καλύτερου Μακιγιάζ και Κομμώσεων.

* Έξι υποψηφιότητες στα 90α Βραβεία Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένης της Καλύτερης Ταινίας

Τηλεφωνικός Θάλαμος/ ALPHA 01.15

Ένας καλλιτεχνικός μάνατζερ, με ταλέντο στο ψέμα, ο Στιούαρτ, καλεί από έναν τηλεφωνικό θάλαμο την ερωμένη του. Μόλις τελειώσει η κλήση του, το τηλέφωνο θα  χτυπήσει και στην άλλη άκρη της γραμμής θα είναι ακούσει έναν άγνωστο που μόλις σκότωσε έναν περαστικό. Ο Στου παγιδεύεται μέσα στον θάλαμο, αφού ο δολοφόνος τον παρακολουθεί και τον σημαδεύει με μια καραμπίνα, ενώ από την άλλη τον έχει περικυκλώσει η αστυνομία της Νέας Υόρκης, αφού θεωρούν πως εκείνος είναι ο δολοφόνος που διέπραξε το έγκλημα.

Σκηνοθεσία: Τζόελ Σουμάχερ, Σενάριο: Λάρι Κοέν

Ηθοποιοί: Κόλιν Φάρρελ, Κίφερ Σάδερλαντ, Φόρεστ Γουίτακερ, Ράντα Μίτσελ, Κέιτι Χολμς

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter