Taste Atlas: Έβαλε το κοκορέτσι στα top ελληνικά εδέσματα και προκλήθηκε… σάλος στην Τουρκία (Video)

Taste Atlas: Έβαλε το κοκορέτσι στα top ελληνικά εδέσματα και προκλήθηκε… σάλος στην Τουρκία (Video)

Το κοκορέτσι αναδείχθηκε στο top-100 των καλύτερων πιάτων στον κόσμο, σύμφωνα με τον κατάλογο του Taste Atlas. Πρόκειται για μία διάκριση η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία. Φυσικά όχι για το εάν αξίζει να βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία εδέσματα, αλλά για… την πατρότητά του.

Το Taste Atlas τοποθέτησε ελληνική σημαία δίπλα από την αναφορά στο κοκορέτσι, δημιουργώντας… μουρμούρα στη γειτονική χώρα. Μάλιστα, σχετικά ρεπορτάζ έγιναν και στην τουρκική τηλεόραση.

«Χάσαμε το κοκορέτσι από τους Έλληνες», έγραψε η Haber Global, σημειώνοντας ότι το «kokorec» (όπως το ονομάζουν στην Τουρκία) είναι δημοφιλές street food της χώρας. Παράλληλα, οι γείτονες φέρεται να εξέφρασαν ενόχληση και για την τοποθέτηση του τζατζικιού στη λίστα με τα top ελληνικά εδέσματα.

Η αναφορά του Taste Atlas

Για την ιστορία, στο Νο1 της λίστας του Taste Atlas είναι η βραζιλιάνικη μοσχαρίσια πικάνια. 

Το ελληνικό έδεσμα που βρίσκεται υψηλότερα στο Top-100 του γαστριμαργικού καταλόγου είναι ο ντάκος (Νο17), ενώ λίγο πιο κάτω εντοπίζονται τα παϊδάκια (26η θέση), το γιουβέτσι (64η θέση), ο γύρος (69η θέση). Στην 100άδα βρίσκονται επίσης το κλέφτικο (90η θέση) αλλά και το σουβλάκι (95η θέση).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter